ILIĆ: Ne mogu da kažem Srbiji "ne"!

Kapiten srpske rukometne reprezentacije želi da pomogne ekipi koliko može, ali dodaje da njegovi dalji nastupi zavise od selektora

  • 0

Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić rekao je da neće odbiti poziv za nacionalni tim i da njegovi nastupi zavise od selektora.

- Sve zavisi od selektora da li ću mu biti potreban. Ako budem u njegovim planovima, i ranije sam rekao da Srbiju ne mogu da odbijem - rekao je Ilić, saopštio je danas Rukometni savez Srbije.

Ilić će sa svojim klubom nemačkim Kilom igrati na završnom turniru Lige šampiona 1. i 2. juna u Kelnu i pokušaće da postane prvi srpski rukometaš koji je osvojio tri titule evropskog šampiona.

- Želeo sam da osvojim jednu titulu za početak, a zatim je sve krenulo po redu. Prošle godine smo imali fenomenalnu sezonu bez poraza. Ova sezona, poslednja u Kilu, za mene je vrhunac karijere. Voleo bih da odem sa tri titule. Pehar u Kelnu bi bio neverovatan kraj bundesligaškog dela karijere za mene - rekao je on.

Ilić je u Kilu proveo četiri godine, a na kraju sezone preći će u mađarski Vesprem, sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor.

- Bundes liga je naporna, mnogo je dugih putovanja, pa vam je potrebno mnogo snage i energije. Mađarska liga je slabija, ali je za mene to dobro, Vesprem je pravi izbor. Biće lakših utakmica i više slobodnog vremena. Biću svežiji za reprezentaciju - rekao je on.

- Želim da pomognem koliko mogu. Bilo je situacija kada nisam mogao da pružim više jer sam bio iscrpljen. To se vidi po igračima iz Bundes lige, mnogo su potrošeni. Prelazak u Vesprem biće pozitivna stvar - dodao je Ilić.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA