Svetsko prvenstvo u ragbiju igraće se i na "Vembliju"

Engleska i Vels, domaćini skupa najboljih ragbista sveta, očekuju rekordnu zaradu od ulaznica i zato su odlučili da se neke utakmice igraju na fudbalskim terenima

  • 0

Fudbalski stadioni širom Ostrva biće mesta na kojima će se praviti ragbi istorija. Naime, osim legendarnog "Tvikenhajma", mečevi Svetskog šampionata u ovoj muškoj igri igraće se i na "Etihadu", "Sent Džejmsu", "Eland roudu" i još nekim isključivo fudbalskim terenima.

Naravno, Engleskoj i Velsu ne nedostaju ragbi stadioni, ali se domaćini nadaju da će SP koje se igra 2015. godine privući veliki broj navijača, pa su jednostavno povećali kapacitete stadiona.

"Tvikenhem" će biti domaćin debi meča Engleske i selekcije "Okeanija 1", naravno i finala. On je zakazan za 18. septembar i na njemu se očekuje svih 81.605 gledalaca. Pojedini mečevi će se igrati i na "Vembliju" (90.256), na Olimpijskom u Londonu (54.000), "Milenijum" u Kardifu (74.154), "Vila Parku" (42.785). Stadion sa najmanje stolica na kojem će se igrati susreti SP je "Sendi park" u Eksiteru, koji može da primi samo 12.300 gledalaca.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA