Ni treće mesto Gani sa Stevanovićem (VIDEO)

Mali pobedio sa 2:0, istim rezultatom kojim je izgubio u grupi

  • 0

Gana, koja je uz Obalu Slonovače važila za glavnog favorita za titulu na 28. kupu afričkih nacija u fudbalu u Ekvatorijanoj Gvineji i Gabonu, nije osvojila ni bronzanu medalju. U meču za treće mesto izgubila je u glavnom gradu Ekvatorijalne Gvineje Malabu od Malija 2:0. Oba gola postigao je Dijabate, u 23. i 80. minutu.

Kad su se ove dve reprezentacije sastale u grupi, sa 2:0 je pobedila Gana, koja je zauzela prvo mesto. Sada je iskusni francuski stručnjak Alan Žires nadmudrio Gorana Stevanovića.

Selektoru Gane dani su odbrojani. Savez s njim neće da produži ugovor, a sada je možda otpala i mogućnost da Plavi vodi tim u prijateljskoj utakmici sa Čileom 29. februara u Njujorku.

Gana je meč za treće mesto završila s igračem manje, pošto je u 64. minutu isključen Vorsah, koji je drugi žuti karton zaradio zbog oštrog starta nad Dijabateom. Doskorašnji Zvezdin štoper Li Adi igrao je ceo meč, a bivši Partizanov napadač Princ Tagoe ušao je u igru u 35. minutu. Stevanović je pokušao da do izjednačenja dođe i slanjem Salija Muntarija na teren, ali uzalud. Asamoa Đan, koji je protiv Malija u grupi postigao evrogol iz slobodnog udarca, nije dobio šansu. Greh mu je što protiv Zambije u polufinalu nije realizovao penal.

U finalu se u nedelju, u 20 sati, u glavnom gradu Gabona Liberviju, sastaju Obala Slonovače i Zambija.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA