USPEŠAN DEBI RAŠOVIĆA: Mitrović sačuvao Partizan! (VIDEO)

Na stadionu u Humskoj, crno-beli pobedili devetoplasiranu ekipu lige rezultatom 3:1 u okviru 26. kola. Golove postigli Volkov i dva puta Mitrović, jedini za goste Binić

  • 0

Fudbaleri Partizana uspeli su da zabeleže pobedu nad Radničkim iz Niša na svom stadionu rezultatom 3:1 u meču 26. kola Jelen Super lige.

Tako je novi šef struke Vuk Rašović debitovao pobedom, veoma važnom u daljem bežanju Crvenoj zvezdi u njenoj poteri posle raspipanja bodova crno-belih. U prvom susretu ove sezone, tada dosta stabilnija crno-bela ekipa je bez mnogo muke savladala “Real sa Nišave” rezultatom 4:0, a ovaj put je u Humskoj morala da se pomuči.

Vođstvo je crno-belima doneo Vladimir Volkov, izjednačio je Vladan Binić, a onda je Rašović u igru uveo Lazara Markovića, koji je uneo živost u igru Partizana i asistirao Mitroviću za novo vođstvo. Isti igrač je u 90. minutu stavio pečat na pobedu i bitna tri boda.

Iako se u Beogradu i Srbiji uveliko praznuje, više od 6.700 navijača Partizana došlo je u Humsku da pruži podršku svojoj ekipi koja je potrošila sve kredite sa rasipanjem bodova. Novi šef struke je pozdravljen ovacijama, dok je igračima poslata poruka "Igrajte za 'grobare'". Sredinom prvog poluvremena usledile su "standardne" prozivke na račun uprave: "Ne damo titulu, Đurića na robiju", "Đuro lopove"...

Gosti su od početka igrali defanzivu u kojoj se istakao Miloš Živković, i mada su najavili rasterećenu igru, Nišlije u prvih 45 minuta nisu uputile nijedan šut ka golu Stojkovića. Ni crno-beli se nisu pretrgli sa svoja četiri šuta, ali je makar jedan završio u mreži. Vladimir Volkov je u 15. minutu nadmudrio odbranu Radničkog i glavom doneo vođstvo Partizanu. Tempo igre je potom bio spor, u šta su verovatno razočarali brojni navijači Partizana.

Daleko uzbudljivije je bilo u nastavku, pogotovo kad je u 50. minutu izjednačio Vladan Binić. Prilika je potom bilo dosta na obe strane, svašta su promašivali i jedni i drugi, ali Miljković je bio u neverici sa celim stadionom kada je promašio prazan gol na nekoliko metara. To je bio signal Rašoviću da u igru ubaci Lazara Markovića, a mladi fudbaler je od ulaska promenio ono poterbno i igri domaćih. Crno-beli su uspeli da iskoriste trenutak opuštanja odbrane gostiju, pa je Marković asistirao Mitroviću za novo vođstvo.

Iako je Partizan u 84. minutu ostao sa desetoricom na terenu posle drugog žutog kartona za Pajovića, to nije bilo dovoljno gostima da zapnu, naprotiv. Mitrović je u 91. minutu postao dvostruki strelac i izazvao oduševljenje u Humskoj.

TOK MEČA

1. minut - Luka umalo da bude u odličnoj šansi, ali je zakasnio na Šćepovićev pas.

4. minut - Golman Pejčić bio brži od Mitrovića kom je loptu prosledio Šćepović.

5. minut - Jovanović pokušao da proigra Binića, ali je na vreme reagovao Miljković.

7. minut - Aleksandar Mitrović je glavom zatresao mrežu Nišlija, ali je to bilo iz ofsajda.

9. minut - Golman Stojković interveniše kada je Binić ubacio loptu u peterac.

12. minut - Mitrović je proigrao Miljkovića, ali se ovaj nije snašao u šesaestercu gostiju.

15. minut - GOOOOOOL! Volkov glavom pogađa posle izvedenog prvog kornera za Partizan.

21. minut - Umalo da bude 2:0, ali se Miljković opredelio da uposli Šćepovića, a mogao je da savlada Perića. Interveniše ipak niška odbrana.

Nakon što su uputili ovacije Vuku Rašoviću i skandirali "Igrajte za grobare", najvatreniji navijači crno-belih su počeli sa povicima "Uprava napolje" i "Đuro lopove".

28. minut - Šćepović pokušao da pogodi ugao gola iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca, ali lopta je prošla pored staive.

33. minut - Nakon što je Stojković neutralisao opasnog Škuletića, na drugoj strani je Šćepović imao dobru šansu za novi gol Partizana, ali je baš loše šutirao.

45. minut - Do kraja poluvremena nije bilo više ničeg uzbudljivog.

47. minut - Konačno prvi udarac gostiju ka golu, ali Binić neprecizan iz slobodnog udarca.

50. minut - GOOOOOOOL! Vladan Binić izjednačio posle kontre, lako sproveo loptu u gol posle centaršuta!

54. minut - Stojković ponovo spašava Partizan! Odličnu akciju pokušao da završi Ljubinković, ali je golman sprečio siguran gol.

55. minut - Umesto Ninkovića, ulazi Lazar Marković.

57. minut - Miljković je neopisivo promašio! Odlično mu je centrirao Marković, imao je prazan gol ispred sebe na svega nekoliko metara, ali je lopta odletela iznad gola.

63. minut - Žuti karton za Miloša Živkovića posle faula nad Markovićem. Slobodan udarac sa ivice kaznenog izveo je Šćepović - pravo u živi zid.

65. minut - Nemanja Kojić ulazi umesto izviždanog Šćepovića.

68. minut - Mitrović šutira pravo u ruke Periću.

69. minut - Dalibor Stefanović umesto Stefanovića u igri gostiju.

70. minut - Saša Ilić mogao da donese novo vođstvo, ali je lopta završila preko prečke.

72. minut - Novi gol poništen Partizanu pri izvođenju slobodnog udarca.

75. minut - "Je l' moguće", moglo je da se pročita sa usana Miljkovića koji je ponovo promašio na centaršut Markovića posle kornera.

78. minut - GOOOOOOL! Partizan ponovo vodi! Ivanov je našao Markovića na levoj strani, izašao je Perić, ali je nesebični Markec dodao Mitroviću da glavom plasira loptu u praznu mrežu!

80. minut - Umesto Luke je u igru ušao Jojić.

84. minut - Drugi žuti karton za Pajovića, Partizan sa ostaje sa desetoricom na terenu.

90+1 - GOOOOOOL! Odličnu akciju je započeo Jojić, a dovršio Mitrović, kom je poslednji pogodak na ovoj utakmici bio i ukupno njegov deseti u sezoni.

90 + 3 - Kraj!

PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ 3:1

(Volkov 15, Mitrović 78, 90+1 - Binić 50.)

Stadion: Partizana        Gledalaca: 6.751      Sudija: Darko Bogdanović (Kraljevo)

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Volkov, Pajović, Ivanov, Smiljanić, Ilić, Luka (od 80. Jojić), Ninković (od 55. Marković), Šćepović (od 65. Kojić), Mitrović.

RADNIČKI NIŠ: Perić, Stamenković, Kolarević, Živković, Petrović, Jovanović, Stefanović, Škuletić, Ljubinković, Binić (od 90. I. Stamenković), Pejčić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA