Radnički ''čekirao'' kartu za niži rang, evrogol Vulićevića za minimalac Voše!

Porazom na ''Karaburmi'' rezultatom 1:0 Kragujevčani ostali u opasnoj zoni četiri kola pre kraja prvenstva

  • 1

Izgleda da agoniji Kragujevčana nema kraja! Porazom na ''Karaburmi'' protiv OFK Beograda rezultatom 1:o Radnički je ostao u zoni ispadanja i predstoji mu veoma težak period da sačuva prvoligaški status s obzirom na to da ih u poslednja četiri meča čekaju teški protivnici (Partizan, Sloboda, Vojvodina, Javor). Strelac gola odluke bio je fudbaler Olimpijakosa na pozajmici u OFK Beogradu Petar Grbić u 45. minutu.

Radnički je, sve do primljenog gola, bio bolji tim. Imali su veliku šansu već na početku meča, ali je Milovanović sa samo pet metara tukao preko gola.

Nastavili su gosti sa napadima ka golu Beograđana, ali je Lukač u pojedinim situacijama odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu. Kazna za promašaje stigla je pred sam kraj prvog poluvremena.

Kada se činilo da će se na odmor otići bez golova, Jovanovič je sjajno proigrao Grbića, koji je posle solo prodora obišao Čančarevića i pogodio za veliku brigu Kragujevčana.

 Zahvaljujući fenomenalnom pogotku Miroslava Vulićevića u 81. minutu Vojvodina je savladala Rad rezultatom 1:0 i napravila odličnu uvertiru pred finale kupa sa Jagodinom.

Posle uspavanke u prvih pola sata Vojvodina u jednom trenutku nije izlazila iz kaznenog prostora gostiju koji su se, ipak, uspešno odbranili.

I u nastavku je viđena bolja igra Vojvodine koja je, posle neuspelih pokušaja Alivodića, uspela da zatrese mrežu u 81. minutu. Poletanović je ubacio loptu u kazneni prostor gde je natrčao kapiten Novosađana Vulićević i udarcem sa 15-ak metara pogodio mrežu za minimalnu, ali zasluženu pobedu Vojvodine.

SUPERLIGA – 26. kolo:

OFK Beograd – Radnički 1923 1:0

(Grbić 15)

Partizan – Radnički Niš 3:1

(Volkov 15, Mitrović 78, 90+1 – Binić 50.)

Vojvodina – Rad 1:0

(Vulićević 81.)

Jagodina – Crvena zvezda 2:3

(Stojanović 39, Đurić 51. – Kadu 4, Dauda 25, Milunović 52.)

Subota:

17.00: Sloboda – Novi Pazar

17.00: Hajduk - Javor

17.00: Donji Srem - Smederevo

17.00: BSK - Spartak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    2. maj 2013 | 22:17

    Super to je takva seljacka ekipa da im je mesto u srpskoj a ne u drugoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA