Radnički oterao Stivena Markovića!

Kragujevčani se na drastičan korak odlučili "zbog grubog kršenja radne obaveze" * Marković je u meču sa Partizanom odbio da se vrati u igru posle tajm-auta

  • 0

Košarkaški klub Radnički iz Kragujevca završio je saradnju sa Stivenom Markovićem, znatno pre isteka ugovorenog perioda, objavljeno je na klupskom sajtu. U saopštenju se dalje kaže:

"Najneposredniji povod za odstranjivanje dvadesetosmogodišnjeg Markovića iz redova Kragujevčana je njegovo odbijanje da se vrati u igru nakon tajm-auta u susretu sa Partizanom u sedmom kolu Superlige Srbije.

Uprava kragujevačkog kluba ovakav potez smatra najgrubljim vidom kršenja radnih obaveza. Zahvaljujući odgovornosti svih ostalih igrača koji su bili na raspolaganju treneru Nikoliću, to nije za posledicu imalo poraz od aktuelnog prvaka, što bi dramatično ugrozilo klupske ambicije - plasman na srpski plej-of. Marković je ovim neshvatljivim odbijanjem ispoljio nepoštovanje, pre svega, prema svojim saigračima, sa kojima je delio i prijatne i teške trenutke sve vreme od kada je nosio dres ovog kluba.

Grb Radničkog je iznad svakog pojedinca, pa ovakav stepen ugrožavanja interesa kluba jednostavno više nije bilo moguće tolerisati. Iako raskid saradnje sa Markovićem, uz povredu Ćapina, može da stvori sliku o desetkovanju sastava na poziciji organizatora igre, Radnički ne želi da bude talac bilo čijih nejasnih pobuda, makar to bio i igrač koji je dve sezone čekan da se doslovce u poslednji čas pridruži pripremama."

Stiven Marković je reprezentativac Australije, srpskog porekla i u Radničkom je od 2010, a prethodno je igrao za Crvenu zvezdu i Beneton iz Treviza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA