SUPERKLASIKO: Posrnula Boka dočekuje River! (VIDEO)

Dva najpopularnija argentinska kluba odigraće gradski derbi u prilično neobičnim okolnostima s obzirom da je Boka tek treća, ali otpozadi

  • 0

Predstojećeg vikenda, u nedelju, na programu je "superklasiko", meč između dva najpopularnije argentinska kluba, Boke juniors i River Plejta. Stvari se brzo menjaju u fudbalu, kao i u životu, Boka je 2011. bila šampion Aperture, u vreme dok je večiti rival bio u nižem rangu, prošle godine igrala je finale Kopa libertadores, a sada je tek treća otpozadi u prvenstvu Argentine dok se River bori za titulu.

Kad je trofejni tener Karlos Bjanki u decembru po treći put preuzeo Boku sa kojem je, između ostalog, triput pokorio kontinent, verovatno nije očekivao da posle 11 kola ima samo jednu pobedu. Ekipi koja je šest puta osvajala Kopa libertadores još ne preti preseljenje u Primeru B zbog komplikovanih pravila u argentinskom prvenstvu gde se zbraja učinak iz nekoliko sezona, ali ako nastave ovako svašta je moguće.

River je, posle velike sramote zbog koje će doveka biti meta sprdnje navijača Boke, krenuo uzlaznom linijom. Od kraja novembra pod trenerom Ramonom Dijazom, koji je takođe treći put seo na klupu popularnog kluba sa kojim je 1996. trijumfovao u Kopa libertadores, River je trenutno treći sa 21 bodom, četiri manje od vodećeg Njuelsa i dva manje od drugoplasiranog Lanusa.

Rivalitet Boke i Rivera zaista je nešto posebno i u mnogim izborima proglašavan je za najbolji gradski derbi ili derbi uopšte u svetskom fudbalu. Predstojeći biće održan u prilično neobičnim okolnostima, ali to ga ne čini manje zanimljivim, Boka ovog puta možda i ne igra toliko za sebe, koliko da najljućeg protivnika onemogući da dođe do trofeja.

Naravno, navijači su priča za sebe i bez njihovog "ludila" to ne bi bilo to, očekuje se puna "Bombonjera" i spektakl.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA