BUNDES: Borusija i Bajern podelili bodove

Dve ekipe koje će se sastati u finalu Lige Šampiona odigrale nerešeno 1:1 u derbiju 32. kola nemačkog šampionata

  • 0

Duel Borusije iz Dortmunda i Bajerna iz Minhena u derbi meču 32. kola Bundes lige bio je prava generalna proba pred finale Lige šampiona, koje se igra 25. maja na londonskom Vembliju.

Oba trenera Jirgen Klop i Jup Hejnkes nisu želeli da otkriju sve svoje tajne pred najvažniji meč sezone pa je Bajern u meč ušao sa drugim timom, dok je Borusija igrala u kombinovanom sastavu, ali i pored toga viđena je zanimljiva utakmica iako je rezultat bio 1:1.

SKRIVANJE KARATA

Prvi meč Borusije i Bajerna ove sezone završen je istim rezultatom, a prednost između dve najbolje nemačke ekipe ostala je 20 bodova.

U protokolu za ovaj meč nije bilo standardnih provtimaca Robena, Riberija, Mandžukića...

Borusija je povela već u 11. minutu. Blaščikovski je dobio dugu loptu, centrirao sa leve strane, Groskrojc je bio na pravom mestu i iz prve savladao Nojera.

Mario Gomes izjednačio je 12. minuta kasnije. Šaćiri je dodao loptu do Rafinje, on do Gomesa koji je stajao sam u kaznenom prostoru i glavom postigao svoj 11 gol u sezoni.

U 60. minutu dosuđen je penal za Dortmun, jer je rukom u kaznenom prostoru igrao Boateng. Levandovski je šutirao u donji levi ugao, ali ga je Nojer ’pročitao’ i odbranio, pa je rezulat ostao nepromenjen.

LEVERKUZEN U LIGI ŠAMPIONA

Leverkuzen je u Ligi šampiona! Trijumfom na gostovanju u Nurnbergu rezultatom 2:o Bajer je, dva kola pre kraja, uspeo da obezbedi treću poziciju koja sledeće sezone direktno vodi u najelitnije fudbalsko takmičenje.

Već od samog starta meča Leverkuzen je preuzeo inicijativu protiv domaće ekipe koja je prebrinula brige oko opstanka i mogla je da igra za ''svoju dušu''. Posle dobre prilike Šurlea u 22. minutu Leverkuzen je poveo samo četiri minuta kasnije.

Sjajno je Kastro izveo korner, a Topak šutem glavom matirao Šafera za svoj prvi gol u karijeri za ''aspirindžije''.

Krenuo je Nirnberg u drugom poluvremenu nešto ofanzivnije. Imali su par prilika koje nisu iskoristili i kazna je stigla u 62. minutu posle greške odbrane i jedanaesterca koji su skrivili. Siguran sa bele tačke bio je štefan Kisling koji je postigao 23 gol u sezoni i tako srušio legendarnog Ulfa Kirstena po broju postignutih golova za Leverkuzen.

Imao je Leverkuzen priliku i ubedljivije da slavi posle još jednog penala u 80. minutu, ali je Sidni Sem uspeo da pogodi samo stativu. Zanimljivo, Sem nije dozvolio Kislingu da izvede najstrožiju kaznu bez obzira što bi napadač Leverkuzena, da je pogodio, prestigao Levandovskog na čelu liste strelaca

Kakav meč u Bremenu u borbi za opstanak!  Kada je De Brujne u 24. minutu doveo Verder u vođstvo od 2:0 činilio se da od iznenađenja Hofenhajma neće biti ništa, ali je Šiplok u poslednjih pet minuta doneo bod gostima koji ih i dalje ostavlja u borbi za opstanak.

Verder je poveo već u drugom minutu golom Hanta iz penala. Belgijanac De Brujne je u 24. minutu doveo svoj tim, činilo se tada, na korak od trijufa. Ali, onda na scenu stupa sjajni Šiplok koji je u igru ušao u 66. minutu. Najpre je pogodio u 85. minutu da bi samo pet minuta kasnije ''umirio Vezer'' i produžio nadu svog tima da mogu da sačuvaju prvoligaški status.

Iako su gubili od 25. minuta i imali igrača manje skoro pola sata fudbaleri Hanovera su uspeli da ostanu neporaženi kod kuće protiv Majnca čime su zadržali kakve - takve šanse da do kraja sezone izbore plasman u Ligu Evrope - 2:2.

Poveli su gosti u 25. minutu preko Milera, ali je Sobajeh uspeo da izjednači u 36. minutu. Zanimljivo, Sobajeh je samo minut ranije ušao u igru umesto povređenog Abulajea.

Hanover je u 65. minutu ostao bez isključenog Šulca, ali je Dijuf samo pet minuta kasnije uspeo da preokrene rezultat. međutim, Miler se svojim drugim golom na meču u 79. minutu pobrinuo da oteža borbu Hanovera za Evropu.

32. KOLO:

Petak:

Menhengladbah  – Šalke 0:1

(Draksler 82)

Subota:

Ajntraht – Fortuna 3:1

(Majer 30, 87, Lakić 50 - Šahin 78)

Nirnberg – Leverkuzen 0:2

(Topak 24, Kisling 62 pen)

Hanover – Majnc 2:2

(Sobajeh 36, Diuf 70 - Miler 25, 79)

Štutgart – Grojter Firt 0:2

(Sakaj 51 ag, Azemi 89)

Verder – Hofenhajm 2:2

(Hant 2 pen, De Brujne 24 - Šiplok 85, 90)

Dortmund - Bajern 1:1

(Groskrojc 11. - Gomes 23.)

Nedelja:

Frajburg – Augsburg 15.30

Hamburger  – Volfsburg 18.30

TABELA: Bajern 85, Dortmund 65, Leverkuzen 59, Šalke 52, Ajntraht 49, Frajburg 45, Menhengladbah 44, Hamburger 44, Hanover 42, Majnc 41, Volfsburg 40 …

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA