JSL: Kula i Donji Srem ne žele u niži rang, BSK u velikom problemu!

Važne pobede vojvođanskih klubova u borbi za opstanak - Hajduk slavio sa 2:0 dok su Pećinčani pobedili otpisani Smederevo sa 2:1. Spartak ubedljiv u Borči - 3:0, uz dva gola Despotovića

  • 0

Kula ne da prvoligaški status! Pobedom kod kuće protiv Javora rezultatom 2:0 Hajduk je napravio ogroman korak u borbi da očuva prvoligaški status.

''Ponos ravnice'' dugo se mučio protiv gostiju iz Ivanjice da bi za samo 14 minuta u drugom poluvremenu uspeo da zabeleži ''zlatna'' tri boda.

Posle izjednačene igre u prvom poluvremenu gde su gosti najčešće pretili preko kontranapada, Hajduk je poveo u 64. minutu. Dejan Rusmir sjajno je izveo korner, a Saša Kiš je savladao golmana gostiju Nikolića.

Najlepši momenat na meču dogodio se u 78. minutu kada je Lazar Veselinović sa dvadesetak metara postigao fenomenalan pogodak, 13. u sezoni, za konačnih 2:0 u Korist Hajduka.

Očekivane bodove vredne opstanka osvojio je i Donji Srem. Na SC ''Suvača'' gostovala je najlošija ekipa JSL Smederevo koja osim časnog poraza nije ni mogla ništa više da učini - 2:1.

Poveo je domaći tim krajem prvog poluvremena preko njihovog najboljeg igrača Ognjena Damjanovića koji je sjajno ispratio proigravanje Zeca i pogodio za 1:0. Gosti su u 73. minutu ostali bez isključenog Omege, koji je dobio crveni karton, što su Pećinčani samo dva minuta kasnije iskoristili i poveli sa 2:0 preko Škorića.

Počasni pogodak za goste i konačan rezultat postavio je Predrag Sikimić u 90. minutu.

BSK je u velikom problemu! Imali su Borčani šansu da pobedom protiv Spartaka pobegnu od opasne zone, ali su na svom terenu doživeli ubedljiv poraz - 0:3.

Junak pobede ''golubova'' bio je nekadašnji omladinac Crvene zvezde Đorđe Despotović koji je postigao dva pogotka. Despotović je najpre bio precizan u 32. da bi u 90. minutu definitivno obezbedio pobedu svom timu koju je samo potvrdio Milivojev dva minuta kasnije.

Jelen Superliga, 26. kolo:

Subota:

BSK Borča - Spartak Zlatibor voda 0:3

(Despotović 37, 90, Milivojev 90+2.)

Donji Srem - Smederevo 2:1

(Damnjanović 42, Škorić 75. - Sikimić 90.)

Hajduk - Javor 2:0

(Kiš 64, Veselinović 78.)

Sloboda - Novi Pazar 2:0

(Ranđelović 39, 69.)

Četvrtak:

OFK Beograd - Radnički 1923 1:0

(Grbić 45.)

Partizan - Radnički Niš 3:1

(Volkov 15, Mitrović 77, 90. - Binić 50.)

Jagodina - Crvena zvezda 2:3

(Stojanović 39, Đurić 51 - Kadu 4, Dauda 25, Milunović 52.)

Vojvodina - Rad 1:0

(Vulićević 81.)

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA