VATERPOLO: Gak srušio Zvezdu dve sekunde pre kraja!

Vaterpolisti Radničkog pobedili "crveno-bele" sa 9:8 golom Slavka Gaka dve sekunde pre kraja, za izjednačenje u finalnoj seriji plej-ofa (1:1)

  • 1

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pobedili su Crvenu zvezdu sa 9:8 u drugom meču finala plej-ofa prvenstva Srbije čime su izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji koja se igra do tri pobede.

Bila je ovo prva pobeda Radničkog ove sezone, jer je u prethodna tri duela Zvezda je dobila dva a jedan je završen nerešeno. Radnički je igrao bez Vanje Udovičića i Damira Burića koji su suspendovani posle prvog meča, zbog kazni, pa su Šumadinci bili oslabljeni u ovom duelu. Sledeći duel igra se 8. maja na Tašmajdanu.

Utakmica je bila egal sve vreme i ekipe su se smenivale u vođstvu sve dok Zvezda nije povela sa 8:7 na dva minuta pre kraja. Izjednačio je Boris Zloković na minut pre kraja, a onda je Gak zapečatio sudbinu crveno-belih.

ODLIČAN START ZVEZDE

Zvezda je krenula odlično, sa jakom odbranom i već posle dva napada imala je 1:0, ali je Radnički vrlo brzo izjednačio. Velika borba odvija se na bazenu u Kragujevcu a oko 1000 gledalaca uživa u vrhunskom vaterpolu.

Zvezda igra bolje, odlično organizuje napade i rešava situacije sa igračem više. Radnički je uvek u jurnjavi rezultata i svaki put kada Zvezda postigne gol oni kao da se tek tada probude i odigraju kako treba. Međutim, iskusni Prlainović vodi "crveno-bele" na pravi način i ne da Kragujevčanima da povedu.

Međutim, tada su se razigrali iskusni igrači Radničkog Filip Filipović i Aleksandar Ćirić koji su sa dva efektna gola preokrenuli rezultat na 5:4. Dobra igra Radničkog nastavila se i do kraja drugog perioda kada je Boris Popović doneo dva gola prednosti 6:4. Međutim, beogradski tim se odmah povratio od šoka i smanjio rezultat na 6:5.

U nastavku meča tempo igre je malo opao, ekipe su se fokusirale na jake odbrane pa je tako u trećem periodu pao samo jedan gol i to na strani Crvene zvezde koja je izjednačila na 6:6.

DRAMA U FINIŠU

Velika drama viđena je u poslednjoj četvrtini, a iako je Radnički vodio sa 7:6 Zvezda je uspela da preokrene rezultat i povede sa 8:7 na dva minuta pre kraja.

Izgledalo je da će Beograđani opet trijumfovati ali je Boris Zloković izjednačio na minut pre kraja. Usledio je napad Zvezde koja nije bila precizna pa je Radnički imao poslednji napad na meču.Lopta je kružila vreme je curelo a onda je Gak na dve sekunde pre kraja pogodio za pobedu 9:8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    4. maj 2013 | 23:24

    Заслужено, нисмо нашли ачин да прођемо њихов висок притисак у последњим минутима.. Ипак је то Удовичић..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA