Kličko nokautom odbranio titulu!

Ukrajinac tehničkim nokautom pobedio Italijana Franćeska Pjanetu u šestoj rundi meča za titulu prvaka sveta i izjednačio rekord Muhameda Alija

  • 3

Ukrajinac Vladimir Kličko, svetski prvak u teškoj kategoriji u četiri verzije WBO, WBA, IBO i IBF, u subotu uveče još jednom je odbranio titulu.

On je u šestoj rundi tehničkim nokautom pobedio italijanskog izazivača Frančeska Pjanetu. Borba između Klička i njegovog bivšeg sparing partnera održana je u "SAP areni" u nemačkom gradu Manhajmu.

Mlađi od braće Kličko dominirao je tokom svih šest rundi i bilo je samo pitanje trenutka kada će nokautirati izazivača. Pjaneta je pre prekida dva puta bio u nokdaunu.

Ovom pobedom Vladimir Kličko je izjednačio rekord Muhameda Alija, jer je po devetnaesti put odbranio titulu prvaka sveta. Više puta titulu prvaka uspeli su da odbrane samo Leri Holms, 20 puta, i Džo Luis, koji je apsolutni rekorder sa 25 odbrana titula.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA