Dvajt Jork: Vreme je da budem glavni trener

Bivši napadač Mančestera i njegov saigrač iz Sidneja Karbone mogući tandem na klupi australijskog tima

  • 0

Nekadašnji centarfor Mančester junajteda Dvajt Jork (40), koji je rođen u Trinidadu i Tobagu, ima velike šanse da postane trener Sidneja, tima iz profesionalne australijske fudbalske lige, za koji je igrao 2005. i 2006. (sedam golova na 21 utakmici).

Spekuliše se o tome da bi na klupu na završetku sezone trenerski tandem, pošto bi s Jorkom ekipu vodio njegov vršnjak i saigrač iz Sidneja, Italijan Benito Karbone, koji ima iskustva iz italijanskog trećeligaša Pavije, gde je 2010. završio karijeru, i drugoligaša Varezea.

Izvesno je da trener do kraja ostaje Poljak Vjačeslav Lavička, iako su kao njegovi naslednici već pominjani Italijan Franko Zola (45) i Irac Roj Kin (40).

– Veoma sam zainteresovan da postanem trener Sidneja. Igrao sam za taj tim i dobro ga poznajem. Osim toga, 40 godina je pravo doba da se počne trenerska karijera – kazao je Jork, koji je zanat počeo da peče kao pomoćnik u Mančesterovom rezervnom timu.

Karijeru je završio u maju 2009. u dresu Sanderlenda. Lane je potpisao ugovor na dve godine da bude komentator na "Skaj Sportsu", a istrčao je i Londonski maraton za 3 i po sata.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA