PALMA: Poštujemo Vojvodinu, ali Jagodina može da osvoji Kup Srbije!

Gradonačelnik Jagodine istakao da nije sramota izgubiti od Novosađana kojima će predsetojeće finale kupa biti šesto, ali veruje da njegovi sugrađani mogu do pobede i trofeja

  • 0

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma rekao je da se nada pobedi u finalu Kupa Srbije, ali i da neće biti razočaran ukoliko fudbaleri iz njegovog grada u borbi za trofej izgube od Vojvodine.

- Idemo da pobedimo, voleo bih da pobedimo, ali nije sramota izgubiti od Vojvodine. Novosađani su za respekt i poštovanje, njima je ovo šesto finale, a Jagodini prvo u istoriji. Imamo veoma jaku ekipu i spremnu da pobedi - rekao je Marković Tanjugu.

Marković je otkrio da će Jagodina na stadionu Partizana imati podršku oko 3.000 navijača, koji će organizovanim prevozom doći u Beograd.

Na pitanje novinara da li će igrači biti novčano nagrađeni ako osvoje Kup, Palma je rekao:

- Neće biti premija i nagrada igračima ako pobede, to ne radimo od slučaja do slučaja, postoje ciklusi kada nagrađujemo igrače. Imamo sreće da naši fudbaleri nikada nisu pitali kolika je premija za nešto i da li će je uopšte biti. Kod njih postoji ljubav prema Jagodini, a novac je manje važan - rekao je Marković.

Marković je istakao da grad Jagodina ima značajnu ekonomsku i finansijsku korist od fudbalskog kluba.

- Mogu da konstatujem da je mnogo stambenih zgrada sa lokalima napravljeno oko Gradskog stadiona, baš zbog kluba i što se svake druge nedelje igraju utakmice. Od izgradnje tih objekata grad naplaćuje komunalije, a u lokalima je već zaposleno oko 80 mladih ljudi - objasnio je Marković, i dodao:

- Od svake utakmice koja se igra u Jagodini grad ima korist, dolaze najvijači našeg i gostujućih klubova, ovde troše novac, a ja se zalažem da mladima idoli budu na stadionu, a ne neko ko se bavi kriminalom - poručio je Marković.

Finalni meč Kupa Srbije između Vojvodine i Jagodine igra se u sredu uveče od 20.30 na stadionu Partizana.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA