LUDILO U ARGENTINI: Trećeligaši gledaniji od "superklasika", Taljeres se plasirao u viši rang! (VIDEO)

Pred oko 60.000 gledalaca u Kordobi Taljeres savladao San Horhe sa 1:0 fenomenalnim golom Velaska i izborio promociju u drugu ligu

  • 0

Fudbaleri argentinskog Taljeresa iz Kordobe savladali su sa 1:0 San Horhe de Tukuman i plasirali se iz treće u drugu ligu. Najavljeni spektakl nije izostao, na stadionu Mario Alberto Kempes bilo je više gledalaca nego na derbiju Boka-River, po nekim procenama oko 60.000, iako je zvanični kapacitiet 57.000, pa je oboren rekord.

Meč je odlučen majstorskim potezom Maksimiljana Velaska koji je u 50. minutu petom poslao loptu u gol. To je izazvalo erupciju oduševljenja na prepunom stadionu, a navijači Taljeresa važe za jedne od najvatrenijih u "ozloglašenoj" Argentini. Po završetku meča fudbaleri su na terenu proslavili plasman u viši rang, a radost u Kordobi potrajala je duboko u noć.

Taljeres već dugo igra u nižim rangovima, a svojevremno je kao prvi klub iz svog grada nastupio u Kopa libertadores i ima jedan međunarodni trofej, poslednji Kopa KONMEBOL, što je bilo takmičenje nalik na Ligu Evrope, koje se igralo od 1992. do 1999.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA