PREMIJER: Ludilo u Viganu, Siti minimalcem čuva drugo mesto (VIDEO)

Domaći tim vodio u dva navrata, ali je Svonsi, ipak, uspeo da preokrene rezultat i trijumfuje sa 3:2. ''Građani'' golom Edina Džeka u 35. minutu savladali VBA sa 1:0

  • 0

Kakav meč u Viganu! Iako su dva puta tokom meča vodili protiv Svonsija fudbaleri Vigana nisu uspeli da trijumfuju kod kuće. I ne samo da nisu osvojili važna tri boda u borbi za opstanak nego su ''pali na pleća'' od nezainteresovanih Velšana i dodatno zakomplikovali već tešku situaciju na tabeli - 2:3.

Odloženi meč 33. kola Premijer lige bio je idealna prilika za Vigan da se pobedom izjednači na tabeli sa tri konkurenta i izađe iz opasne zone. Sve je počelo dobro za domaće igrače koji su u idealnom trenutku, pred sam kraj prvog poluvremena, preko Espinoze došli do prednosti.

Gosti su u nastavku zaigrali agresivnije i već u 49. minutu izjednačili preko Ratlidža. Samo tri minuta kasnije ''DW'' stadion je ponovo proključao kada je Mekarti još jednom savladao Vorma. Činilo se tada da Vigan ima snage da na kraju trijumfuje, ali su ''labudovi'' pokazali zbog čega su najprijatnije iznenađenje Premijer lige.

Najpre je Šister izjednačio u 58. minutu da bi konačan rezultat postavio Tendal u 76. minutu za veliku brigu Roberta Martineza čiji tim, iako su jednom nogom u Čempionšipu, očekuje istorijsko finale FA kupa protiv Mančester Sitija koji je, takođe, u zaostalom meču 33. kola slavio kod kuće protiv VBA sa minimalnih 1:0.

Strelac pobedonosnog gola za ''građane'' bio je Edin Džeko u 35. minutu. Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov odigrao je čitav meč za Siti dok Matija Nastasić nije ulazio u igru.

PREMIJER LIGA - 33. kolo (odloženi mečevi):

Mančester Siti - VBA 1:0

(Džeko 35)

Vigan - Svonsi 2:3

(Espinoza 45, Mekarti 52 - Ratlidž 49, Šister 58, Tendal 76)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA