Fudbaleri Zvezde iz 1991. traže nacionalne penzije!

Navodno, već su sakupljeni potpisi za pokretanje inicijative kojom bi i učesnicima u izuzetnim klupskim uspesima bile omogućene privilegije trenutno predviđene za reprezentativce, osvajače olimpijskih, svetskih i evropskih medalja

  • 4

Fudbaleri Crvene zvezde koji su 1991. osvojili Kup šampiona i Interkontinentalni kup nameravaju da od Ministarsva sporta zatraže dobijanje nacionalnih priznanja i penzija, pišu Naše novine.

Igrači najuspešnije generacije kluba sa Marakane smatraju da zaslužuju takvu privilegiju jer su ostvarili antologijski uspeh koji će teško iko ponoviti u doglednoj budućnosti.

Prema važećoj uredbi pravo na nacionalna priznanja imaju osvajači olimpijskih, svetskih i evropskih medalja u reprezentativnom dresu, pa bi inicijativa crveno-belih mogla da ima "revolucionarne" posledice, pošto bi onda isto imali pravo da traže i vaterpolisti i košarkaši Partizana, rukometaši Metaloplastike, rukometašice berogradskog Radničkog, kao i košarkašice Crvene zvezde, svi oni pokorili su svojevremeno Evropu, neki od njih i nekoliko puta.

- Realno je da budemo nagrađeni za osvajanje evropske i svetske titule. Mislim da će taj uspeh neko teško reprizirati. Potrebno je da država stimuliše takveuspehe, jer samo mi znamo koliko je bilo teško biti ispred jednog Bajerna, Olimpika ili Milana - izjavio je Dragiša Binić,  desno krilo Crvene zvezde u vreme najvećeg uspeha, pobede u finalu Bariju protiv Marseja.

- Razumem da je kriza i sve, međutim, mislim da naša priznanja ne bi bila nikakav izdatak za državu. Ako osvajanje evropske i svetske titule u fudbalu nije uspeh vredan nagrade, onda zaista ne znam šta jeste. Naravno, verujem da će i ostali sportisti koji su imali slična ostvarenje biti nagrađeni - ocenio je Binić.

Pravo na privilegije imaju samo državljani Srbije, a uslučaju Crvene zvezde, ako inicijativa prođe, na nacionalnu penziju mogli bi da računaju Stevan Stojanović, Dragiša Binić, Vladimir Jugović, Siniša Mihajlović, Vlada Stošić, Goran Vasilijević i Miroslav Tanjga. Tvrdi se da su oni već sakupili potpise za pokretanje inicijative.

Po nekim informacijama, Siniša Mihajlović, trenutno selektor fudbalske reprezentacije Srbije, ukoliko dobije nacinalno priznanje, novac bi uplaćivao u humanitarne svrhe.

(Telegraf.rs/Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    8. maj 2013 | 10:51

    Buahahahha A zasto ste ih zasluzili? I nije vam malo para koje ste zaradili tokom karijere?

  • dexter

    8. maj 2013 | 11:03

    Navijam za Partizan, ali ta zvezdina ekipa iz 1991 zaslužuje i više! Teško da se sastavi ovako kvalitetna ekipa kod nas!

  • misa

    8. maj 2013 | 20:26

    Kad sledeca generacija ponovi uspeh, dobicete...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA