ON JE PROREKAO FERGIJEVU PENZIJU: "Ako uzme 20. titulu, otići će!"

Dejv Velan, vlasnik Vigana, u maju 2012. otkrio da je zdravlje trofejnog menadžera počelo da popušta i da će se Škot povući po završetku ove sezone

  • 0

Vlasnik engleskog premijerligaša Vigana Dejv Velan, inače dobar prijatelj legendarnog menadžera Mančester junajteda Aleksa Fergusona, još u maju prošle godine najavio je da će se vremešni Škot (71) povući u penziju, naročito ako osvoji još jednu titulu u Engleskoj, jubilarnu i rekordnu 20. za klub sa "Old Traforda". Razlog je zdravlje trofejnog stručnjaka koje je počelo da popušta.

- Po završetku sledeće sezone, Aleks će se povući. Pritisak je veliki, naročito kad si tako dugo na vrhu. Što si stariji, to ga teže podnosiš i na kraju počne da utiče na čoveka. Rekao bih da je sada bolji menadžer nego što je ikada bio, njegov odlazak biće veliki gubitak za fudbal - izjavio je tada Velan.

On je tada izjavio da je ser Aleks imao zdravstvene probleme.

- Siguran sam da je Aleksov plan bio da vodi ekipu još dve-tri godine, pa možda i duže, ali imao je nedavno zdravstvenih problema koji su ga prilično uplašili i to mi govori da je dobro razmislio i zaključio da nema snage, a ni svrhe da to breme nosi narednih pet godina i ozbiljno rizikuje zdravlje - objasnio je Velan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA