TRESE SE PLANETA! Ferguson potvrdio povlačenje!

Klub sa "Old Traforda" jutros potvrdio spekulacije - era Aleksa Fergusona je gotova! "Odlazim na vrhuncu moći", istakao legendarni Fergi...

  • 2

Aleks Ferguson napušta Mančester junajted! Pod naslovom "breaking", engleski mediji su ovog jutra najavili konferenciju na kojoj je obelodanjeno da legendarni Fergi (71) odlazi na sa "Old Traforda".

- Pravo je vreme za ovu odluku - rekao je Ferguson na konferenciji za štampu koja je u toku.

- Biću direktor i ambasador Mančester junajteda!

- Meni je idealno da napustim organizaciju kada je na vrhuncu svoje snage. Mislim da sam to postigao - rekao je Fergi koji je nedavno doneo 13. titulu Mančester junajtedu i najzaslužniji je za prestizanje Liverpula na večnoj listi šampiona (20-18).

Za njegovog naslednika kao broj jedan figurira dugogodišnji trener Evertona Dejvid Moes, ali nikakve potvrde istorijske zamene na klupi Junajteda još nema.

Ferguson će do kraja sezone voditi Junajted na još dva meča - protiv Svonsija kod kuće i u Birmingemu protiv Vest Bromviča.

Jedna od prvih reakcija na odlazak ser Aleksa stigla je od kapitena gradskog rivala Mančester sitija.

- Ova ekipa ima kvalitet, kao i balans mladosti i iskustva. Očekujem da klub nastavi sa uspesima na najvišem nivou.

- Radujem se novim funkcijama i izazovima koji me čekaju u budućnosti. Moram da se zahvalim svojoj porodici na ljubavi i podršci, bez toga nikada ne bih izdržao. Supruga Keti bila mi je najvažnija osoba i oslonac u karijeri - istakao je Aleks Ferguson.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA