Premijer: Siti 60, Junajted 58 (VIDEO)

Leskot doneo slavlje u Birmingemu i ekipu Roberta Manćinija vratio na čelo tabele

  • 0

Posle pobede Junajteda i drugi tim iz Mančestera je pobedom okončao 25. kolo. Slavljem u Birmingemu 1:0 (0:0) "građani" su ponovo preuzeli vođstvo na premijerligaškoj tabeli, posle noći provedene na drugoj poziciji. Trka za šampionsku titulu se nastavlja...

Mančester Siti došao je u Birmingem sa imperativom pobede, jer je u subotu gradski rival Junajted pobedom nad Liverpulom preuzeo vođstvo u Premijer ligi. Sa samo jednim napadačem u startnih 11 Roberto Menćini želeo je da iznenendi kolegu Mekliša.

Siti se ponovo mučio na gostovanju, ali je, za razliku od nekih ranijih pokušaja, uspeo da osvoji sva tri boda zahvaljujući snalažljivosti Leskota iz 63. minuta.

Kolarov je bio starter u dresu "građana", Siti čitavo poluvreme napadao, ali je na gol koji ga je vratio na čelo tabele čekao do gola defanzivca Mančestera, koji se sjajno snašao u srcu šesnaesterca Vile i doneo zlata vredne bodove.

Manćini je mogao da odahne zahvaljujući sjajnom Džou Hartu na golu, koji je u finišu uspeo da spreči Aston Vilu da stigne do boda i ostavi svoj klub na vodećoj poziciji 13. kola pre kraja sezone. Tim iz Birmingema nije mogao protiv vodećeg da prekine seriju od šest mečeva bez pobede na svom stadionu, pa je još jednim neuspehom ova generacija sa parka "Vila"  upisala sebe u crne stranice istorije kluba.

U prvom meču dana, Vest Bromvič demolirao je Vulverhempton 5:1 na gostovanju, čime je sebe skoro osigurao u borbi za opstanak. Junak susreta bio je Patrik Odemvinge, trostruki strelac za VBA.

Nedelja

Vulverhempton - VBA 1:5

(Flečer 45 - Odemvinge 34, 77, 88, Olson 64, Endrjus 85)

Aston Vila - Mančester Siti 0:1

(Leskot 63)

Tabela: Mančester S. 60, Mančester J. 58, Totenhem 53, Arsenal 43, Čelsi 43...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA