BRUKA U PIONIRU: Sa razglasa grmelo "Hoću majko, hoću, u gradsku čistoću" (VIDEO)

Pesma "Riblje čorbe" emitovana tokom tajm auta i poluvremena, iako je do sada praksa bila da se puštaju isključivo navijačke pesme. U Partizanu kažu da nikog nisu uvredili, u Zvezdi Beograd tvrde da je u pitanju diskriminacija

  • 7

Tokom jednog tajm auta, ali i na poluvremenu derbi utakmice između Partizana i Crvene zvezde, u meču 9. kola Agroživ Superlige, sa razglasa je emitovana pesma grupe Riblja Čorba  "Hoću majko, hoću, u gradsku čistoću".

Navijači Partizana zdušno su JE prihvatili i u glas pevali fanovima Zvezde na drugoj strani "Pionira".

ČUDAN REPERTOAR

Kasnije tokom poluvremena ista pesma je ponovo puštena s razglasa, ali tada su izostale reakcije navijača. Iako je praksa da se na mečevima puštaju isključivo navijačke pesme kluba poput "Da volim crno-bele" ili "Samo jedan klub, samo jedan grad", sve je začudilo što se s razglasa čula pesma "Riblje čorbe", čiji je frontmen veliki navijač Zvezde.

Pretpostavka je da se ovom pesmom aludira na predstavnike romske nacionalnosti, koji uglavnom rade u Javnom komunalnom preduzeću, odnosno u gradskoj čistoći, a činjenica je da pristalice Partizana nazivaju navijače Crvene zvezde pogrdno Ciganima.

E sad da su to skandirali samo navijači Partizana moglo bi da se okarakteriše kao navijačko prepucavanje. Ali, pošto je puštano s razglasa, postavlja se pitanje da li KK Partizan stoji iza toga, što bi predstavljalo klasičan primer rasizma.

KK PARTIZAN: PESMA NE VREĐA NIKOGA

Iz Partizana poručuju da je u pitanju pesma poznatog navijača Zvezde Bore Đorđevića i da nema veze s omalovažavanjem pripadnika nacionalnih manjina.

- Pomenuta pesma nijednom reči u tekstu ne aludira niti omalovažava pripadnike romske nacionalnosti. U pitanju je pesma renomirane rok grupe, čiji je frontmen i osnivač čak veliki navijač Crvene zvezde. Muzika je sastavni deo košarkaške predstave, nijedna pesma nema za cilj vređanje bilo koga, pogotovu ne pripadnike romske nacionalnosti - kažu u srpskom i šampionu ABA lige.

I RANIJE SE VREĐALI PESMAMA

Međutim, ovo nije jedini primer puštanja pesama koje provociraju protivnika ili njegove navijače. Pre nekoliko godina, u sezoni 2006/07, takođe na derbiju u finalu plej- ofa na kome je domaćin bio Partizan, puštena je pesma pokojnog Luisa "Obriši suze mala moja", kojim se aludiralo na tadašnjeg igrača Zvezde Milana Gurovića koji je plakao na jednoj utakmici.

S druge strane, ni Zvezde nije ostala dužna, pa je na sledećem meču na kojem je bila domaćin pustila pesmu Električnog orgazma "Debela devojka", kao aluziju na trenera Partizana Duška Vujoševiča.

KK CRVENA ZVEZDA: PARTIZAN JE PONIZIO SAMOG SEBE

Danas u toku dana saopštenjem se oglasila i Crvena zvezda Beograd, koji prenosimo u celosti:

"Na 220. večitom derbiju na kojem je Crvena zvezda Telekom apsolutno zasluženo savladala Partizan mts 76:69 sa razglasa se u nekoliko navrata mogla čuti pesma Riblje čorbe „Hoću, majko, hoću u gradsku čistoću. Spavam danju radim noću za gradsku čistoću...“.

Organizator i domaćin ovog meča, KK Partizan mts poprilično se potrudio da isprovocira gosta. Verovatno je želja bila da se na ovaj način Crvena zvezda i njeni navijači u dvorani Pionir ponize i uvrede. Međutim, tim činom KK Partizan mts je ponizio samo sebe. Jer, posao koji obavlja gradska čistoća i zaposleni u njoj je težak, častan i od nemerljivog značaja za sve stanovnike naše zemlje, pa podsmeh koji je na račun crveno-belih trebalo da izazove ova pesma ne predstavlja ništa drugo nego klasičnu diskriminaciju po više osnova.

Među onima koji rade u gradskoj čistoći sigurno ima navijača i Crvene zvezde i Partizana, ali za razliku od komšija iz crno-belog tabora, Zvezda se tih svojih navijača ne stidi. Da ironija bude veća, upravo je Gradska čistoća svojevremeno bila sponzor KK Partizan. Na ta upućuje i fotografija koju možete videti u galeriji ispod teksta. To su u taboru Partizana zaboravili ili su ovim činom iz nekog razloga želeli da zaborave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hool

    9. maj 2013 | 14:09

    .ebi groooooooooobare!!!!!!!!!

  • hejter

    9. maj 2013 | 14:03

    "...a činjenica je da pristalice Partizana nazivaju navijače Crvene zvezde pogrdno Ciganima." Cinjenica je da oni (zvezdasi) sami sebe tako nazivaju,tj.skandiraju. Sta se sve radi da bi se prodale novine.

  • Ivan

    9. maj 2013 | 14:14

    A janjicar na marakani? Jel i ovo pise aca narkoman koji zna kako da predstavlja medije , tako sto gadja loptom trenera suparnivke ekipe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA