NBA: Majami "razmontirao" Čikago, Voriorsi posle 16 godina dobili Sparse u SA

"Ratnici" su slavili u SA sa 100:91, a osim što su prekinuli niz od 30 poraza u Teksasu, oni su upisali prvu gostujuću plej-of pobedu posle prvog kruga doigravanja još od 1991. godine kada su u polufinalu Zapada dobili Lejkerse * Hitsi isprašili bikove sa 37 razlike (115:78)

  • 0

U dve odigrane NBA utakmice ne znamo šta da izdvojimo kao veće iznenađenje - demoliranje Čikaga ili poraz Sparsa od Voriorsa. Ipak, pobeda košarkaša Marka Džeksona u San Antoniju je jedna od onih koje dobijaju epitet antologijskih, istorijskih... Naime, "ratnici" su slavili sa 100:91, a osim što su prekinuli niz od 30 poraza u Teksasu, oni su upisali prvu gostujuću plej-of pobedu posle prvog kruga doigravanja još od 1991. godine kada su u polufinalu Zapada dobili Lejkerse!

Mnogo važnije za Stefa Karija i ekipu je činjenica da se u Ouklend vraćaju sa brejkom i da je sada, pa i nevernim Tomama, jasno da ćemo svedočiti veoma neizvesnoj seriji u kojoj nije isključeno da se u Finalu zapada nađu Voriorsi!

Kako? Lepo... I prvi meč u San Antoniju su imali dobijen, ali... I drugi su kontrolisali do poslednje deonice... Međutim, blickrig Sparsa je zaustavljen na vreme pa je Stef, koji je usput, imao samo osam godina kada su Voriorsi poslednji put slavili u vrelom San Antoniju, imao razloga da slavi. Junak prve pobede u SA od 1997. godine je Klej Tomson sa osam datih trojki iz devet pokušaja.

Voriorsi su Sparse dobili u drugoj deonici, a spomenutu Tomson je u prvom delu postigao 29 poena! Tomson je u pobedi učestvovao sa 34 poena i 14 skokova (3 uk) čime je upisao prvi dabl-dabl u karijeri. Stef Kari je dodao 22, Barns 13. U dresu domaćih iskusni Tim Dankan, kome je ovo prvi domaći poraz od Voriorsa, pošto je te davne 1997. još uvek bio student univerziteta Vejk Foresta, je ubacio 23. Toni Parker je postigao 20, a Manu Đinobili 12.

Sa određenim problemima, istina, prvi put u ovogodišnjem plej-ofu susreli su se i košarkaši Majamija. Šampion je poražen u prvom meču protiv Čikaga, a u drugom je usledio brzi tehnički nokaut iz kojeg se protivnik neći izvući tako lako. Majami je demolirao Bulse sa 115:78, pa će u "grad vetrova" ići izjednačeni - 1:1 u seriji.

Drugi meč serije ostaće upamćen po nekoliko stvari kojima se akteri ne mogu pohvaliti. Sve u svemu, posle devet tehničkih grešaka, dva isključenje rezultat meča je sledeći:

- Majami je upisao najveću pobedu u doigravanjima u klupskoj istoriji

- Čikago je upisao najveći poraz u doigravanjima u klupskoj istoriji

- Nema veze da li je bilo dva, 10 ili 30 poena razlike. Jedino što je važno je da je 1:1 u seriji - rekao je posle pobede Lebron Džejms, najbolji igrač regularnog dela NBA i legitimni kandidat za MVP titulu plej-ofa.

Treća utakmica igra se u noći između petka i subote, a nije realno da ćemo još jednom svedočiti sličnom scenariju. Scenariju po kojem su košarkaši Majamija, prvo, osramotili protivnika, da bi, kako se meč, bližio kraju Bulsi počeli da to isto rade sami sebi.

Rej Alen je ubacio 21 poen za 19 minuta. "Kralj" je dao dva manje (9as), a Hit je u jednom momentu imao i 46 poena viška! Noris Kol je upisao 18. Vejd 13. Ako to ikoga sada zanima, sa 13 poena Čikago je predvodio Marko Belineli. Žoakim Noa, junak prve pobede, meč je završio u svačionici pre vremena pošto je zbog koškanja sa Tažom Gibsonom dobio isključujući grešku.

NBA rezultati

San Antonio - Golden stejt 91:100 (1:1 u seriji)

Majami - Čikago 115:78 (1:1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA