I DEFINITIVNO: Mojes novi menadžer Mančester Junajteda!

Na zvaničnom sajtu kluba sa "Old Traforda" potvrđeno da će bivši "šef" Evertona preuzeti klupu koju je 27 godina predvodio ser Aleks Ferguson

  • 1

Dejvid Mojes i zvanično jenovi menadžer Mančester Junajteda!

Everton je ranije u toku dana potvrdio da stručnjak napušta klub posle 11 godina vođenja istog, a zvanična potvrda o njegovom preuzimanju "đavola" objavljena je na zvaničnom sajtu kluba sa "Old Traforda".

Dakle, opet će Škot trenirati klub. Mojes je potpisao šestogodišnji ugovor, a ekipu će preuzeti 1. jula.

- Oduševljen sam što je ser Aleks prepoznao mene kao onog ko je dostojan da ga nasledi na svom mestu. Imam ogromno poštovanje prema svemu što je uradio u karijeri, naročito za ovaj klub - rekao je Mojes.

- Kada smo razgovarali o kandidatima za koji poseduju prave osobine da budu menadžeri Mančester Junajteda, jednoglasno smo se složili oko toga da je Dejvid Mojes taj. On je vrhunski stručnjak i veliki radnik. Pre 15 godina sam mu ponudio poziciju mog pomoćnika, ali je on tražio svoj put - izjavio je proslavljeni Ferguson, koji je dan ranije šokirao planetu najavom da napušta Junajted.

On je klub preuzeo pre 27 godina i postao fudbalska živa legenda u međuvremenu, videćemo koliko će se 56- godišnji trener zadržati na klupi "đavola".

Mojes je 2002. godine preuzeo Everton i uvek bio sa solidnim rezultatima.

Uvek je izazivao veliko poštovanje Ser Aleksa, a zanimljivo je da ima štofa za rad na duge staze, baš kao i Ferguson. Ostanak na "Gudisonu" više od 10 godina to najviše potvrđuje.

- Dejvidov ugovor ističe za sedam dana i može da odluči šta će dalje. Kod nas je godinama odlično radio - rekao je ranije za Skaj predsednik Evertona Bil Kenrajt.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    9. maj 2013 | 17:47

    Od uvek se videlo da je nacionalist I da voli Samo anglosaksone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA