RAŠOVIĆ: Poraz iz 1966. nas tera da pobedimo Radnički! (VIDEO)

Na dan kada su "crno-beli" izgubili finale Kupa evropskh šampiona pre 47 godina trener Partizana razmišlja samo o pobedi u Kragujevcu

  • 0

Partizan je 11. maja 1966. godine igrao meč sezone, a poraz od Reala u finalu Kupa evropskih šampiona sa 2:1 i dalje peče navijače "crno-belih" i podseća na period kada je Partizan bio važan faktor evropskog fudbala. Tačno 47 godina kasnije srpski šampion igra u Kragujevcu i, ukoliko ostane bez tri boda, mogao bi navijačima da stvori sličan ukus.

Taj poraz od Reala, prema rečima trenera Partizana Vuka Rašovića, mogao bi da bude dodatni podstrek fudbalerima u crno-belom da slave na "Čika Dači".

- Možda će nam taj datum na neki način predstavljati podstrek jer se radi o bitnom datumu za naš klub. Možda nije slučajno što baš na taj datum i mi sutra igramo važnu utakmicu - rekao je Rašović, čiji je otac Branko bio deo Partizanovog tima koji je igrao u finalu pre 47 godina.

Radnički prema Rašoviću uopšte ne zaslužuje da pred poslednja četiri kola strepi za opstanak.

- Svesni smo da nas čeka izuzetno teška utakmica iz više razloga, Radnički je odlična ekipa koja ne zaslužuje da se bori za opstanak. Želimo da u derbi uđemo sa "plus dva" jer će to psihološki da utiče na nas. Ulazimo u ovaj meč bez kalkulacija - rekao je Rašović dan uoči vrlo bitnog meča za nesigurne "crno-bele" u Kragujevcu.

O večitom derbiju, koji je na programu 18. maja, prema rečima mladog stručnjaka, još se ne razmišlja.

- Svi znamo koliko su teške utakmice pre i posle večitog derbija. Ipak, svesni smo da u sutrašnjem duelu nemamo nikakvog prostora osim da pobedimo. Zato ćemo igrati napadački, a očekujem da će takav biti i Radnički - rekao je Rašović.

Disciplina igrača bila je ponovo nezaobilazna tema konferencije srpskog šampiona.

- Apsolutno nema nikakvih problema sa igračima, jer osećam njihovu energiju na svakom treningu. Vidim da su motivisani, to me raduje i uveren sam da ćemo izgurati stvari do kraja na pravi način - poručio je Rašović.

O TUMBINIM NASLEDNICIMA NI REČ

Trener "crno-belih" nije želeo da komentariše medijske natpise o kandidatima za novog sportskog direktora u klubu u kojima se spominju Ivan Tomić, Gordan Petrić i Albert Nađ.

Sutrašnja utakmica u Kragujevcu igra se tačno 47 godina posle istorijskog poraza od Reala u finalu Kupa šampiona u Briselu (2:1).

Utakmica 27. kola Superlige Srbije Radnički-Partizan igra se u subotu od 15 časova u Kragujevcu.

(Tanjug/Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA