MILANOVIĆ: Ako hoće u Evropu Zvezda mora da plati za Mudrinskog!

Predsednik FK Jagodina rekao da neće biti kompromisa i očekuje 157.000 evra do 25. maja, smatra da njegovi igrači nose dres Zvezde ili Partizana da bi bili prvaci sa 15 bodova viška

  • 13

Goran Milanović, predsednik FK Jagodina, smatra da njegova ekipa u narednih nekoliko sezone može da se uključi u borbu za titulu prvaka Srbije i da je upravo osvojeni kup samo početak još uspešnijeg perioda.

- Uložili smo 20 miliona evra u infrastrukturu. Možete misliti kakav smo tim za te pare mogli da napravimo  i da budemo prvaci države odmah prve godine u elitnom rangu. Postavili smo temelje ozbiljnog kluba. Očekujem da objektivno možemo da napadnemo prvo mesto - rekao je Milanović za Sportski žurnal.

- Nivo Zvezde i Partizana nije mnogo veći od našeg trenutnog kvaliteta. Da moji igrači nose njihov dres već bi bili prvaci sa 15 bodova više. Obišao sam pola evrope kao navijač Zvezde, a oni i dalje imaju isti sistem, ništa nisu promenili u poslednjih 20 godina. Liče na fabriku kablova "14. oktobar", IMT i ostale zaostavštine socijalističkog režima - ocenio je Milanović, koji je istakao da crveno-beli neće imati popust kada je u pitanju novac koji duguju za Ognjena Mudrinskog.

Fudbalski savez Srbije odbio je da Zvezdi da licencu za evropske kupove zbog dugovanja prema igračima, bivšim trenerima, radnoj zajednici, a predsednik Jagodine čvrst je po pitanju obaveza prema njegovom klubu.

- Mi imamo 25 odsto prava na Mudrinskog, a isti procenat ima i menadžer Zoran Pavlović. Taman posla da me neko zove iz Zvezde i pita da razgovaramo o smanjenju procenata, takav bezobrazluk sigurno ne bih podneo.  Dobili su za džabe igrača koji im je doneo 50 odsto bodova u prvom delu sezone, ali nam za njega nisu dali ni dinar.  Ako hoće da se licenciraju za Evropu moraće da plate 157.000 evra za Mudrinskog koje nam duguju po presudi Arbitražne komisije. Do 25. maja, moraće da nam plate ili nema Evrope, tu nema kompromisa - tvrdi Milanović.

Prvi čovek kluba iz Jagodine izneo je i ideju kako da crveno-beli izađu iz krize.

- Zvezda bi trebalo da se dogovori sa nekom građevinskom kompanijom da svu zemlju koju kopaju u Beogradu i okolini odnesu i trpaju u rupu Marakane. Zatvore sve to i kažu mi nemamo ništa. Nemamo ni stadion, ni brend, ni tradiciju, ni istoriju, da nam to uđe u glavu i hajde da vidimo šta možemo da uradimo. To figurativno kažem, glave moraju da se promene.

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaa

    11. maj 2013 | 00:59

    a mene zanima ,odakle vama 20 miliona,na ovakvoj krizi?

  • xxxxx

    11. maj 2013 | 02:25

    Pa vidis kod njih predsednik i uprava nisu pokrali pare pa su imali 20 miliona, grad stoji iza kluba a dobro znamo da je Palma napravio ekonomsko čudo od jagodinskog kraja, tako da para imaju ali to neznaci da trebaju da odpisuju dugove koje prema njima u ovom slucaju ima velika i moćna, od drzavnog interesa zvezda

  • STUDENT

    11. maj 2013 | 03:25

    A mene zanima kako ti se zove mother aaa?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA