NBA: Šampion dobio "bitku" u Čikagu, Sparsi vratili brejk (VIDEO)

Stef Kari, junak Voriorsa, u dvorani u kojoj je buka prelazila 110 decibela, treći meč sa San Antonijem (92:102) završio je pre vremena zbog povrede skočnog zgloba * U Čikagu opet tri tehničke greške

  • 0

U "Junajted centru" u Čikagu, Lebron Džejms je sa kompanijom dokazao da može da igra i "prljavo". Pod njegovom direktnom komandom Majami je sa 102:92 pobedio Bulse, vratio brejk i ponovo preuzeo kontrolu u polufinalnoj seriji Istoka. Sličan rezultat pisao je i na semaforu u "Oraklu", u Ouklendu - 104:94, ali ne za Voriorse! Pobedom na gostovanju San Antonio je ne samo utišao publiku čija je buka prelazila i 110 decibela već je ponovo poveo sa 2:1.

Lebron Džejms je u gruboj utakmici protiv Čikaga bio predvodnik tima s juga Floride, tima koji je uspeo da "umiri krdo". Međutim, novu stranu istorije franšize iz Majamija otvorio je Kris Boš postavši tek četvrti košarkaš tima sa 17 poena i 17 skokova u plej-ofu. Legendarni Alonzo Morning je ovakvu statistiku imao dva puta, dok su preostali Šekil O'Nil i Lebron. Istina, Boš je upisao 20 poena, pet manje od "kralja", ali je dodao i 19 skokova. Najefikasniji je bio Džejms, sa 25 poena od kojih je 12 dao u poslednjoj deonici.

Ipak, kako to u NBA vole da kažu, "X faktor" su predstavljali Noris Kol i Šejn Batije. Prvi u seriji nije promašio trojku (8/8), dok je drugi odbranom na ivici "flopinga", doktoriranu na Djuku, izluđivao i onako razdražljive "bikove".

Izabranici Tima Tibodoa, iako oslabljeni neigranjem nekolicine igrača, nisu marili na istorijski poraz od pre tri dana, već su na sve načine pokušavali da pariraju timu sa Floride. Usput, u drugoj deonici su izgubili i Nazr Mohameda, baš zbog "lažiranja" prekršaja i grubog "patosiranja" Lebrona Džejmsa. Ekipu iz grada vetrova sa 21 poenom predvodio je Karlos Buzer. Džimi Batler i Nejt Robinson su ga pratili sa 17.

U Ouklandu se, za razliku od Čikaga igrala košarka... San Antonio je slavio sa 102:92, a veterani u timu Grega Popovića su pokazali da njih ni ove godine niko ne sme da otpisuje. Toni Parker je 25 od ukupno 32 data poena dao u prvih 24 minuta. Tim Dankan je ubacio 23 (10 sk), a za razliku od prethodne utakmice Sparsi su u "Oraklu" sve pogađali.

- Sada smo mi pogađali - rekao je trener tima iz Teksasa i dodao:

- To je nekada tako jednostavno.

San Antonio je iz igre šutirao 50,6 odsto (GS 39,3 %), dok su Tomson i Kari, junaci pobede u drugom meču, zbirno pogodili samo 12 od 37 šuteva. Usput, Stef Kari je povredio levi skočni zglob i meč je pre vremena, hladeći povredu, završio u svlačionici.

NBA

Čikago - Majami 94:104 (1:2 u seriji)

Golden stejt - San Antonio 92:102 (1:2)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA