Skibe je najskuplji promašaj u istoriji Bundes lige

Otkaz treneru koji je nanizao pet poraza će koštati Hertu neverovatnih 1.400.000 evra kada se sve sabere

  • 0

Nekada je važio za najperspektivnijeg nemačkog trenera, a danas je najskuplji promašaj u istoriji Bundes lige. Otpušteni trener Herte, Mihael Skibe, skupo će koštati klub iz Berlina...

Skibe je krajem decembra došao na klupu Herte, kada je tadašnji trener Markus Babel otišao zbog neslaganja sa upravom kluba. Očekivanja Berlinaca su bila da sa Skibeom dođu makar do sredine tabele i doguraju što dalje u nacionalnom kupu. Ipak, njegov angažman se ispostavio kao potpuni promašaj, pošto je za 43 dana na klupi "plavo-belih" nanizao četiri prvenstvena poraza i eliminisana je iz Kupa.

Kada se podvuče crta, dolazi se do zaključka da je Herta bacila pare. Prvo su platili 250.000 evra obeštećenje turskom Eskišehiru, samo da bi oslobodili Skibea od važećeg ugovora, a potom su mu za 43 dana rada isplatili 150.000 evra na ime plate. Ni tu nije kraj. Otkaz Skibeu će morati da plate dodatnih 500.000 evra kao obeštećenje, tako da ih je ovaj stručnjak na kraju koštao neverovatnih 900.000 evra!?

Ako se tome doda da su i Babelu morali da isplate otpremninu od pola miliona evra, ispada da ih je promena trenera koštala 1.400.000 evra, a za uzvrat su dobili gomilu poraza i važe za jednog od najozbiljnijih kandidata za ispadanje iz Bundes lige.

Zbog ovog debakla, ceh će najverovatnije platiti direktor Mihael Prec, koji je bio glavni zagovornik Babelove smene i dovođenja Skibea. Na svu muku im se nadovezao i uspešan debi Markusa Babela na klupi Hofenhajma koji je u prvom meču na klupi novog tima odigrao 1:1 sa Verderom u gostima...

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA