RUKOMET: Zvezda opstala u ligi, Vojvodina šampion!

"Crveno-beli" pobedili PKB 33:30 i zadržali se u elitnom rangu . "Lale" pobedile u Nišu Železničar 28:25 i zahvaljujući boljoj gol razlici sa Partizanom došli do trofeja

  • 0

Rukometaši Crvene zvezde opstali su u Superligi Srbije, dok je Vojvodina novi šampion! To je epilog poslednjih mečeva Superlige rukometnog šampionata.

Vojvodina je sezonu završila sa 48 bodova, koliko ima i Partizan, ali su "lale" imale bolju gol-razliku u međusobnim duelima. Novosadskom klubu to je druga titula u klupskoj istoriji, a prvu je osvojio u sezoni 2004/2005.

Prošlogodišnji šampion Partizan je na svom terenu savladao šabačku Metaloplastiku sa 35:18 (16:7).

"CRVENO-BELI" DOBRI U FINIŠU

Rukometaši Zvezde bili su u problemu pred poslednje kolo, ali su smogli snage i pobedili PKB 33:30 (16:18) i tako se zadržali u elitnom rangu.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku ekipe PKB koji je došao do prednosti na poluvremenu 18:16 zahvaljujući golmanu Nemanji Ljubenoviću koji je pred mrežom zamenio Stevana Simića, kojem je bar pola tuceta lopti prešlo preko ruke u mrežu.

Zvezda je početkom drugog dela preokrenula meč sa dve kontre. Ipak domaćini su se vratili u igru poravnali na 26:26, svo vreme imali priključak koji im je najbolji igrač prvog poluvremena Viktor Matičić drugo poluvreme presedeo na klupi.

U finišu je viđena drama. Na 29:30 do tada nepogrešivi Popović je promašio, a Alčaković bio nepogrešiv sa krila za 31:29. Potom je Ivanišević uz pomoć stative zaustavio napad mlekadžija, a Ćirić u napadu po pretnjom pasive pogodio za 32:29, veliku radost i ostanak Zvezde

"LALE" SLAVILE U NIŠU

Sa druge strane rukometaši Vojvodine zabeležili su 18. uzastopnu pobedu za drugu šampionsku krunu, pošto su pobedili Železničar u Nišu sa 28:25.

Domaćin je stalno jurio prednost, u drugom poluvremenu je u tri navrata uspeo da poravna rezultat, ali su Novosađani mudrom igrom stigli do dragocene pobede.

(Telegraf.rs / Izvor: "Sportski žurnal")

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA