NBA: Indijana uzvraća udarac, Durent ne može sam! (VIDEO)

Pejsersi savladali Nikse 82:71, a Grizlisi Oklahomu Siti Tander 87:81. Oba tima povela su 2:1 u polufinalnim serijama plej-ofa

  • 0

Indijana je vrlo brzo zaboravila demoliranje od skoro 30 poena razlike od Njujorka, i u trećoj utakmici polufinalne plej-of serije Istočne konferencije pobedila Nikse 82:71 i povela 2:1.

Interesantno je da su Pejsersi slavili iako im je procenat šuta iz igre bio skromnih 35 procenata (28/80), a u šutu za tri su bili uspešniji, deset puta iz čak 33 pokušaja. Niksi to nisu znali da iskorsite, a domaćini su u Indijanapolisu ipak dominirali u skoku, sa 18 ofanzivnih skokova, a ukupno su imali čak 20 novih napada posle promašaja.

Najzaslužniji za pobedu Indijane bio je Roj Hibert sa 24 koša i 12 skokova, a dobru partiju pružio je i Pol Džordž čiji je učinak iznosio 14 poena, osam skokova i isto toliko asistencija.

Jedini dvocifreni u očigledno izmorenim redovima Njujorčana bio je Karmelo Entoni sa 21 košem. Čendler i Džej Ar Smit ubavili su po devet poena.

Naredna utakmica, takođe u Indijanapolisu igra se u utorak.

Na Zapadu je drugu vezanu pobedu zabeležio Memfis u seriji protiv Oklahome Siti 87:81 i poveo 2:1.

U redovima favorizovanog Tandera pod hitno moraju da shvate da najbolji igrač Kevin Durent prosto ne može sam. On je bio nešto manje efikasan u odnosu na prethodnu utakmicu - 25 koševa, 11 uhvaćenih lopti i pet asistencija, ali nije imao još nekog raspoloženog saigrača za trijumf nad neugodnim Memfisom.

Ključna je bila treća četvrtina u kojoj su gosti ubacili svega 15 poena, a pritom su Grizlisi bolje odigrali i u završnici meča.

Sa 20 poena i devet uhvaćenih lopti španski reprezentativac Mark Gasol bio je centralna figura utakmice u Memfisu. Osim Gasola istakao se i Majk Konli sa 14 koševa, sedam skokova i šest asistencija.

Naredna utakmica, takođe u Memfisu, igra se u ponedeljak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA