Oproštaj Fergusona od "Old Traforda" uz ovacije, počasni špalir i pobedu! (VIDEO)

"Đavoli" slavili 2:1 protiv Svonsija i trijumfalno ispratili trofejnog menadžera u zasluženu penziju * Vejn Runi u nemilosti, nije bio ni među rezervama

  • 0

Legendarni menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson doživeo je ovacije i počasni špalir na svom oproštajnom meču  na "Old Trafordu" u kojem su "đavoli" dočekali Svonsi. Fudbaleri obe ekipe stali su u red i aplauzom potdravili izlazak na teren 71-godišnjeg stručnjaka, koji po završetku sezone odlazi u zasluženu penziju.

Stadion se crveneo od navijačkih zastavica sa natpisom "šampioni 20/13". Misli se naravno na upravo osvojenu rekordnu 20. titulu i ovu godinu, 2013. Viđeni su i brojni transparenti kojima su se navijači zahvalili Fergusonu za neverovatno uspešnih 26 godina i nešto malo više, a Škot je usput podelio i autograme.

Pored Fergusona u penziju odlazi i Pol Skols i ovo je i njemu poslednji premijerligaški meč u Mančesteru. Sa druge strane, Vejn Runi ne samo da nije u sastavu, nego ga nema ni među rezervama, što je novi dokaz o nemilosti u kojoj se nalazi.

Kapiten Nemanja Vidić odigrao je svih 90 minuta za šampiona.

Pošto je Mančester junajted obezbezbedio trofej, sam rezultat i nije bio tako važan, ali igrači domaće ekipe želeli su da trijumfom isprate Fegusona u penziju,što im je i i uspelo posle dosta muke, golom veterana Rija Ferdinanda u 87. minutu. Prethodno su "đavoli" poveli golom Čičarita u 39. minutu, izjednačio je Miču u 49.

Po zavšetku utakmice Ferguson se sa mikrofonm obratio publici, zahvalio se klubu igračima, navijačima na podršci koju je uživao svih ovih godina.

- Moje povlačenje ne znači da je ovo kraj moje saradnje sa Junajtedom. Sada ću uživati uz ekipu, a manje patiti sa njom. Ali, kada se setite svih golova u poslednjim minutima, preokreta, čak i poraza, sve čega se možete setiti u vezi sa ovim klubom - govori koliko je on veliki. Hvala vam svima za tom iskustvu. Vodio sam sjajne igrače, ove sezone su na fantastičan način osvojili titulu, svaka im čast - rekao je Fereguson, koji će ubuduće biti direktor i klupski ambasador, dok na klupu dolazi Dejvid Mojes, dosadašnji trener Evertona.

Po završetku utakmice održana je svečanost uručenja pehara i podele medalja.

Mančester junajted - Svonsi 2:1

(Ernandes 39, Ferdinad 87 - Miču 49)

Rezultate ostalih mečeva možete da vidite ovde.

TABELA: Mančester junajted 88, Mančester siti 75, Čelsi 72, Totenhem 69, Arsenal 67, Everton 63, Liverpul 58, VBA 48, Svonsi 46, Vest Hem 43, Stouk 41, Norič 41, Njukasl 41, Fulam 40, Sautempton 40, Aston Vila 40, Sanderlend 39, Vigan 35, Reding 28, KPR 25

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA