Veličković menja Džavaija u Barsi?

Španski mediji spekulišu da bi povređenog centra Nejtana Džavaija, mogao da zameni srpski košarkaš ili Aleks Marić. Zanimljivo bi bilo videti kako bi Novica zamenio klasičnog centra Katalonaca, kada igra na poziciji krilnog centra

  • 0

Prema pisanju španskih medija, srpski košarkaš Novica Veličković mogao bi da bude zamena za centra Barselone Nejtana Džavaija, koji će zbog povrede propustiti sezonu. Osim našeg asa pominju i bivšeg centra Partizana, a sada Lokomotive Aleksa Marića.

Barsa ima pravo da dovede jednog igrača do 22. maja, dan pre početka plej-ofa. Proteklog vikenda Katalonci su bili zauzeti obavezama na F4 Evrolige, ali su u ponedeljak krenuli u potragu za pojačanjem.

Međutim, zanimljivo je to što je Veličković krilni centar, koji može da igra i krilo, a Džavaji je kasičan teški centar, koji igra pod košem. Takođe, Barsa već ima Lorbeka na poziciji četiri i Anta Tomića kao centra, kao i mladog Senegalca Papa Mbaje.

Zato je i logičnije da je prva želja Katalonaca, ipak klasični centar Marić, koji ove sezone igra za Lokomotivu iz Kubanja sa kojom je osvojio Evrokup.

Veličković je do prošle godine bio član najvećeg Barseloninog rivala Real Madrida, ali je zbog velikih problema sa povredom kolena napustio Madrid.

Nakon nekoliko meseci oporavka, Veličković se vratio na parket i zaigrao za Mega Vizuru, a proteklog vikenda odigrao je meč karijere postigavši 37 poena uz 8 skokova (indeks 43) u pobedi nad Radničkim. Prosečno beleži 13,9 poena uz 5,6 skokova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA