Junajted paradom proslavio titulu i ispratio Fergusona (FOTO)

Hiljade navijača ''crvenih đavola'' izašlo je na ulice Mančestera kako bi proslavili jubilarnu 20. titulu

  • 0

Mančester je u crvenom! Hiljade navijača ''crvenih đavola'' izašlo je na ulice grada kako bi pozdravile osvajanje jubilarne 20. titule prvaka Engleske.

S jedne strane velika radost i sreća zbog potvrde totalne dominacije, a s druge velika tuga zbog odlaska ''jednog, jedinog i neponovljivog'' Aleksa Fergusona u penziju posle 26 i po godina provedenih na klupi ''đavola''. Pored Škota, ova parada je bila poslednja i za Pola Skolsa koji je sa 39 godina definitivno ''okačio kopačke o klin''.

- Ovo je fantastično, srećniji sam zbog vas nego zbog ičega drugog. Proći kroz 38 kola u Premijer ligi i osvojiti titulu u ovom stilu sa sjajnom grupom igrača. Ovo je mlad tim sa mnogo dobrih mladih igrača, koji će biti još bolji. Veliki test biće osvojiti titulu tri puta zaredom. Juče je bio dan koji nikada neću zaboraviti. Bilo je divno. Hvala vam. Cela moja porodica je uživala, ni moji unuci nikad neće to zaboraviti - rekao je Ferguson okupljenim navijačima.

Prvi u autobus je ušao srpski internacionalac i kapiten Junajteda Nemanja Vidić, a za njim odmah i njegov zamenik Patris Evra, koji su nosili trofej. Ubrzo zatim su im se priključili i svi ostali fudbaleri među kojima je najveseliji bio Rio Ferdinand, koji je poručio navijačima da titula ostaje u njihovim rukama i naredne sezone, a potom je počeo i da peva navijačke pesme posvećene Skolsu i Runiju, kojeg su navijači različito dočekali.

-  Ostao je gorak ukus gubitka titule prethodne sezone i upravo zbog toga ova parada je najbolja koju smo do sada imali - rekao je Runi, koji se osvrnuo i na odlazak svog ''učitelja''.

- Neverovatan je. I kao čovek i kao menadžer. Zaslužio je sve dobre stvari koje su mu se desile.

Autobus je krenuo sa stadiona, iz ulice sera Mata Bezbija sve do Gradskog trga, gde su fudbaleri nastavili da se raduju i skaču gore-dole pevajući ''Mi smo šampioni''.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA