GARIDO: Dolazak u Zvezdu blagoslov od Boga, jedva čekam srpski ''El klasiko''

Vezista ''crveno-belih'' zna šta znači kad neki meč ne sme da se izgubi, kao kad Honduras igra protiv Kostarike

  • 2

Poslednjih nekoliko godina česti su slučajevi da stranci Partizana i Crvene zvezde budu ti koji, na kraju budu, glavne figure večitog derbija. ''Crno - beli'' su imali Klea, Žuku, Moreiru i Tejga dok je Zvezda imala Kastilja, Isaha i sada Kadua i Luisa Garida.

Ne računajući Brazilca, oba Zvezdina stranca su igrala na poziciji zadnjeg veznog koju sada pokriva reprezentativac Hondurasa Luis Garido. U razgovoru za Novosti Garido, koji je odigrao nekoliko derbija u rodnom Hondurasu, je istakao da je upoznat sa rivalitetom večitih rivala.

- Saigrači nisu morali da mi objašnjavaju koliku težinu nosi ovaj duel. Upoznat sam sa velikim rivalstvom, gledao sam snimke na "Jutjubu" pre nego što sam došao. Jedva sam čekao derbi i kada je bilo minus 11, kamoli sada na minus dva. Igra se za prvo mesto, za titulu. Znam kako je kad neki meč ne sme da se izgubi, kao kad Honduras igra protiv Kostarike. Dobro podnosim takve situacije  - rekao je Garido koji se takođe uzda i u veliku podršku sa tribina:

-  Mi uvek imamo ogromnu podršku, navijači ispune stadion i bodre nas na svakom meču od prvog do poslednjeg minuta uz baklje, koreografiju. To je fenomenalno, verujem da će i ovoga puta biti isto, ali mi moramo da se fokusiramo na zbivanja na terenu. Ne smemo da upropastimo sve ono što smo uradili poslednjih nedelja. Ako ne pobedimo, sav trud od prethodnih nedelja pada u vodu.

Iako je po prirodi defanzivan igrač 22 - godišnji reprezentativac Hondurasa je uveren da će, ukoliko bude ima priliku, matirati Stojkovića kao i da je dolazak u Zvezdu Božiji blagoslov.

- Dolazak u Zvezdu je bio pravi blagoslov od Boga, voleo bih da mu posvetim gol. Bogu, porodici i navijačima, koji su uvek uz nas - zaključio je Garido.

(Telegraf.rs / "Novosti")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA