STRANI TRENERI U DERBIJU: Zvezdi trebaju, Partizanu nikako!

"Crveno-beli" u većini slučajeva pobeđivali kada ih je sa klupe predvodio strani trener. Partizan sa iskustvom Mateusa, Rebera i Granta više ne želi da se opeče

  • 0

Zvezda sa velikim optimizmom čeka "večiti derbi", jer sa strancima na klupi ima vrlo pozitivan skor.

Tradicija će 18. maja biti na strani "crveno-belih", jer su od 15 derbija sa strancima na klupi samo dva puta izgubili, osam puta pobedili i dva puta završili nerešeno, dok je sa druge strane za Partizan dobra činjenica da nemaju stranog trenera, jer sa njima ne zna za pobedu u derbijima.

Od sedam derbija sa strancima na klupi, Partizan je čak šest puta izgubio i zabeležio samo jedan remi. Pomenimo samo Lotara Mateusa, koji je klub iz Humske odveo u Ligu šampiona, ali je zato u oba derbija, na koliko je vodio Partizan, doživeo poraze uz očajan skor od čak pet primljenih golova i nula datih.

"Crno-bele" su trenirali Lotar Mateus, Jirgen Reber i Avram Grant...

Od svih inostranih trenera "crveno-belih", najuspešniji su bili Valter Zenga i Boško Đurovski. Zenga je za godinu dana provedenih u Zvezdi odveo klub u Ligu UEFA, osvojio duplu krunu u domaćem prvenstvu i imao skor sa Partizanom od jedne pobede i jednog remija.

Makedonski stručnjak Boško Đurovski je za samo četiri meseca na klupi Zvezde osvojio duplu krunu i na tri derbija na koliko ih je vodio ostvario tri pobede. Međutim, smenjen je posle loših igara u Evropi.

Ostaje da vidimo kakve je sreće Portugalc Rikardo Sa Pintu. Istorija njegovih prethodnika mu svakako ide u prilog!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA