SUPERLIGA: Zvezda slavila u Kragujevcu, Radnički bez ABA lige?!

Beograđani savladali košarkaše Radničkog 72:66 i verovatno ih eliminisali iz regionalnog takmičenja u narednoj sezoni

  • 2

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Radnički iz Kragujevca u 11. kolu košarkaške Superlige i time ih verovatno eliminisali iz takmičenja u ABA ligi sledeće godine. Matematički nije još gotovo, ali Kragujevčanima je ostala samo teorija.

U timu pobednika blistao je Damarkus Nelson sa 20 poena, pet skokova i tri asistencije, Raško Katić zabeležio je 16 poena, Igor Rakočević 12, Bojan Subotić 11. Za Radnički Uroš Nikolić postigao je 17 poena iu sedam skokova, Aleksandar Ćapin 13, Teriko Vajt 11, Miloš Borisov 10.

Gosti su bolje ušli u meč poveli 9:3, ali to nije dugo potrajalo, Kragujevčani su uhvatili priključak, a prvi put poveli tokom serije 8:0 kojom su završili prvu četvrtinu za 18:14.

Beograđani opet prelaze u vođstvo na startu drugog perioda, kada su oni postigli osam poena zaredom.  Radnički uzvraća i viđeno je nekoliko promena vođstva, pred pauzu proradile su i trojke. Zvezda se u tim momentima bolje snašla, predvođena Damarkusom Nelsonom koji je već upisao 13 poena i na odmor je otišla prednošću 36:33.

U nastavku utakmice beogradski "crveno-beli" konstantno su doržavali prednost. Kada je Ćapin pogodio "iz očajanja", pošto je isticao napad, smanjio na 44:48, činilo se da bi to moglo da bude nagoveštaj preokreta, međutim odmah je trojkom uzvratio Branko Lazić, a Zvezda je u narednim minutima nastavila da uvećeva prednost koja je u nekoliko navrata rasla do 10 poena, a toliko je bilo i pred početak završne deonice, 49:59.

Poslednja četvrtimna donela je dosta nervoze, u prva četiri minuta viđen je samo jedan koš, Mijatović je pogodio trojku za Radnički. Domaćini su prišli na pet poena pre nego što je Damarkus Nelson postigao prvi koš za Crvenu zvezdu u završnoj deonici, tek u 36. Minutu.

Slab košgeterski učinak Zvezde doveo je do dramatičnog finiša, 33 sekunde pre kraja Radnički je smanjio na 66:68. Domaćini su onda morali da prave faulove, a Boris Savović bio je precizan sa linije slobodnih bacanja. Radnički u narednom napadu greši u dodavanju. A Igor Rakočević takođe sa penala diže prednost na šest razlike, 66:72 i postavlja konačan rezultat.

U drugom meču koji je počeo u isto vreme Mega Vizura, koja je već obezbedila učešće i ABA ligi, ubedljivo je savladala Metalac 90:68.

SUPERLIGA 11. KOLO:

Radnički - Crvena zvezda 66:72

Mega Vizura - Metalac 90:68

Konstantin - Vojvodina 20.00

Partizan - Sloboda 19.30

TABELA: Mega Vizura 9/2, C. zvezda 8/3, Partizan 8/2,  Vojvodina 6/4,Radnički 5/6, Metalac 3/8, Sloboda 2/8, Konstantin 1/9.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA