Zvezda šampion posle 20 godina (FOTO) (VIDEO)

Ludilo na Tašmajdanu! ''Crveno-beli'' pobedom protiv Radničkog rezultatom 9:7 ušli u anale srpskog vaterpola

  • 2

Gotovo je ludilo na ''Tašu''! Crvena zvezda je novi vaterpolo šampion Srbije! Posle tačno 20 godina od osvajanja poslednje titule ''crveno-beli'' su uspeli da savladaju Radnički rezultatom 9:7 (2:2, 2:1, 3:3, 2:1) i ukupnim skorom 3:2 u seriji dođu do trećeg naslova prvaka u istoriji.

Ovom pobedom Zvezda je, takođe, ušla u anale srpskog vaterpola i kao prvi tim, pored Partizana, koji je od osamostaljivanja Srbije bio šampion zemlje.

Odlično su ''crveno-beli'' iskoristili prednost domaćeg terena, nisu dozvolili Radničkom da napravi ''brejk'', i zasluženo su osvojili trofej, koji je posle dve decenije lutanja, preživljavanja, u jednom trenutku čak i nestajanja sa vaterpolo scene, napokon došao u vitrine Zvezde.

Junaci pobede bili su Duško Pjetlović i Nikola Rađen, koji su postigli odlučujuće golove u poslednjoj deonici, ali i fenomenalni Šefik, koji je u najkritičnijim situacijama za njegov tim bio nesavladiv.

Boris Vapenski i Viktor Rašović postigli su po dva gola, dok su se u taboru Radničkog istakli Udovičić i Ćirić sa takođe po dva gola.

Oba tima su silovito krenula od samog početka. Igrali su sa takvom lakoćom kao da nije u pitanju majstorica u borbi za titulu. Povela je Zvezda već u prvom napadu golom Avramovića, ali je Vanja Udovičić sa dva gola vrlo brzo preokrenuo rezultat.

Najpre je kapiten Kragujevčana izjednačio posle igrača više da bi u narednom napadu sjajnim dalekometnim udarcem još jednom savladao Šefika. Zvezda je vrlo brzo izjednačila na 2:2 golom Vapenskog posle igrača više. U tom trenutku su se razigrali i golmani oba tima, koji su bili najzaslužniji što se do kraja četvrtine rezultat nije menjao.

Radnički je, kao i u prethodnom periodu prvi došao do lopte, ali su pogrešili u napadu nakon čega je, posle obostranog isključenja, Strahinja Rašović vratio prednost ''crveno-belima''. Isti igrač je imao odličnu priliku već u narednom napadu da duplira Zvezdinu prednost, ali je sa samo par metara od gola ''pucao'' preko prečke. Međutim, najzaslužniji za to što Radički nije uspevao da izjednači jeste Šefik, koji je vezao par odličnih odbrana sa igračem manje.

Kada je Vapenski sredinom drugog perioda doveo ''crveno-bele'' u vođstvo od 4:2 tribine ''Taša'' su proključale, što je bio dodatni motiv Dejanu Udovičiću da zatraži tajm-aut, ali gola ponovo nije bilo. Teško je Radnički dolazio u šanse kada u bazenu nije bilo Zlokovića, a i kada su stizali u prilike Šefik je bio nezaustavljiv.

Ipak, crnogorski golman ništa nije mogao da učini u poslednjim trenutcima prvog poluvremena kada je Burić iskoristio smušenost domaće odbrane i iz neposredne blizine pogodio za ''podnošljivih'' 4:3 za Zvezdu na poluvremenu.

I drugi period je počeo slično kao i prvo poluvreme - silovito. Radnički, koji do gola Burića nije tresao mrežu 11 minuta, izjednačio je odličnim lobom Đorđa Filipovića, ali je Zvezda već u narednom napadu vratila prednost na 5:4 preko Ranđelovića.

Imala je Zvezda dve kontre za 6:4 koje nisu iskoristili i odmah je stigla kazna u vidu gola Ćirića koji je bio član ''crveno - bele'' generacije koja je 1993. godine osvojila poslednju titulu. Posle tajm - auta Dejana Savića Viktor Rašović je pogodio za 6:5.

Jedan od glavnih razloga vođstva Zvezde bilo je čak 11 izgubljenih lopti gostiju nasuprot sedam domaćeg tima. Radnički je, u tom trenutku, mogao zahvaliti samo golmanu Radiću što prednost nije bila ubedljivija.

Međutim, golman Kragujevčana ništa nije mogao da učini u poslednjem minutu kada je Viktor Rašović sjajnim golom pokazao da je budućnost srpskog vaterpola - 7:5. Kao što Zvezda ima mladog Rašovića tako i Radnički ima ''prekaljenog asa'' Ćirića koji je pogodio za 7:6 na kraju treće četvrtine.

Početak poslednjeg perioda obeležila je nervozna igra oba tima, ali se Radnički posle dva minuta igre ''probudio'' i izjednačio na 7:7. Imali su gosti i šansu da povedu već u narednom napadu kada su imali igrača više, ali je Šefik ponovo spasio Zvezdu.

Prava drama je usledila u poslednja tri minuta. Najpre je Zvezda prokockala igrača više da bi im se Radnički revanširao samo minut kasnije. Kazna je stigla u 30. minutu kada je Pjetlović postigao svoj prvi gol na meču za delirijum na klupi i tribinama Zvezde, koji je potvrdio Rađen za konačnih 9:7 i titulu Zvezde.

(Telegraf.rs/ M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca ds1989

    15. maj 2013 | 21:51

    Grobari bolje se spremite ta derbi....sigurno ce vas biti puno

  • ghdfhdhd

    15. maj 2013 | 21:12

    OVI CIGOSI SA TRIBINA JEDVA DOCEKALI DA SKOCE U BAZEN... DA SE I ONI MALO OKUPAJU:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA