Jelena u četvrtfinalu Rima u obe konkurencije!

Srpska teniserka savladala Kineskinju Na Li sa 7:6 (7.2), 6:4 posle dva sata i 40 minuta borbe * U drugom setu viđen gem od 20 minuta u kom je Jelena iskoristila desetu brejk loptu * U meču dublova Jankovićeva i Lučić-Baroni bolje od Gronefeld i Peške 1:6, 6:3, 12:10

  • 0

Srpska teniserka Jelena Janković savladala je Kinskinju Na Li na WTA turniru u Rimu posle dva sata i 40 minuta borbe sa rezultatom 7:6 (7:2), 7:5 i plasirala se u četvrtfinale gde će igrati protiv Rumunke Simone Halep koja je bila bolja od Italijanke Roberte Vinči 6:4, 6:2.

Jelena je loše počela meč, izgubila je svoj servis, zatim i naredni gem, a onda se "probudila" i preokrenula na 3:2. Kasnije, Jelena je kod 5:3 imala priliku da servira za set, ali kod nje ništa ne ide glatko: Li je napravila brejk, zatim dva puta na svoj servis stizala do izjednačenja i meč je otišao u taj-brejk.

Tu je Jankovićeva zablistala i sa 7:2 konačno završila prvi set u svoju korist.

U drugom, teniserke su čuvale servis sve do sedmog gema u kom je viđena velika borba, a Jelena je posle mnoštva propuštenih šansi uspela da napravi novi brejk za 4:3. Gem je trajao 20 minuta, da bi Jankovićeva iskoristila tek desetu brejk loptu.

Posle brejka Jelena je lako povela sa 5:3 i prebacila pritisak na Kinskinju, koja je uspela da smanji na 5:4, a potom u gemu koji je karakterisalo dosta grešaka stigne do izjednačenja iskoristivši petu brejk loptu. Jankovićeva je imala priliku da okonča duel, ali meč loptu nije realizovala.

Međutim, nepredvidiva Jelena u narednom gemu ponovo oduzima servis Kineskinji i dolazi u novu priliku da servira za meč. Ovog puta je koristi i obezbeđuje prolaz u narednu rundu.

Nešto kasnije i igri dublova, Jelena je sa Mirjanom Lučić-Baroni iz Hrvatske takođe iborila plasman u četvrtfinale, pobedom nad nemačko-češkom kombinacijom Ana-Lena Gronefeld/Kveta Peške sa 2:1 u setovima - 1:6, 6:3, 12:10.

Jankovićeva i Lučićeva u borbi za polufinale igraće protiv drugih nosilaca, Ruskinje Nađe Petrove i Slovenke Katarine Srebotnik, koje su pobedile Mađaricu Katalin Maroši i Gruzijku Anu Tatašvili sa 6:2, 7:5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA