Privedeno 17 osoba zbog incidenata na finalu Kupa

Od tog broja, njih 10 je privedeno zbog vršenja nasilja i nedoličnog ponašanja i protiv njih biće podnesene krivične prijave

  • 0

Policija je privela 17 osoba, od kojih je jedna maloletna, zbog narušavanja bezbednosti tokom finala fudbalskog Kupa Srbije između Jagodine i Vojvodine (1:0) na stadionu Partizana.

Od tog broja, njih 10 je privedeno zbog vršenja nasilja i nedoličnog ponašanja i protiv njih biće podnesene krivične prijave.

Dežurnoj službi Prekršajnog suda u Beogradu podneto je sedam zahteva za pokretanje prekšajnih postupaka. Protiv dva lica, a zbog preprodaje ulaznica, izrečena je novčana kazna i zaštitna mera oduzimanja predmeta. Protiv tri lica, a za pokušaj unošenja baklji, izrečene su novčane kazne i zaštitna mera oduzimanja predmeta za sva tri lica.

Dalje, protiv dva lica zbog korišćenja pirotehničkih sredstava i baklji, izrečena je novčana kazna od 10.000 dinara, kazna zatvora i zabrana prisustvovanja sportskim priredbama u trajanju od jedne godine. Sve sankcije su izrečene odmah po privođenju lica.

U toku je identifikacija i procesuiranje ostalih lica koja su vršila nasilje i nedolično ponašanje.

(Telegraf.rs/fss.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA