BJEKOVIĆ: Ko je taj Sa Pintu?

Bivši napadač, trener i sportski direktor FK Partizan tvrdi da pred 144. "večiti derbi" ne zazire ni od koga u Crvenoj zvezdi, a nema ni lepe reči za Rikarda Sa Pintua, uprkos osam uzastopnih pobeda

  • 15

Legenda Partizana Nened Bjeković, nekadašnji golgeter, trener i sportski direktor ima višedecenijsko iskustvo u "večitim derbijima". Po njegovom viđenju, ne bi trebalo izlaziti iz sportskih okvira i stvarati nepotreban pritisak u javnosti.

- Svaki derbi je nešto posebno, bez obzira na to da li se radi o utakmici koja kao ova sve rešava ili nema veći takmičarski značaj. To su mečevi za koje bi trebalo živeti i baš zbog toga se mora učiniti da sve ostane u sportskim okvirima. Ne volim kada se nepotrebno podižu tenzije tako što njihov trener proziva sudije ili Partizan traži doping kontrolu. Smatram da bi svi morali da budu u službi stvaranja pozitivne atmosfere - izjavio je Bjeković za "Večernje novosti".

Iako je tokom karijere progutao mnogo "gorkih pilula" u susretima sa Crvenom zvezdom, Bjekovića to ne sprečava da gaji izraziti optimizam, mada su "crveno-beli" u seriji od četiri uzastopne pobede u međusobnim mečevima.

- To kako je Partizan gubio te derbije je nešto meni neshvatljivo, pošto je bio bolji u većini tih utakmica. Verujem da će sada to uspeti i da dokaže na terenu, jer je jasno da je igrački, i individualno i kolektivno bolji - veruje bivši sportski direktor, i kaže da ne zazire ni od koga iz protivničkog tabora.

- Kada se izanaliziraju poslednje četiri utakmice Crvene zvezde, i to kako su na tim utakmicama dolazili do pobeda, jasno je zašto nemam razloga da apostrofiram bilo koga. Fudbaleri Partizana su mnogo bolji i jači, moraju da budu puni vere u sebe i biće sve u redu- ocenio je Bjeković, koji misli da je Partizan ima i boljeg stručnjaka na klupi, dok za trenera Zvezde Rikarad Sa Pintua nema lepih reči.

- Ne znam ni kako se zove taj čovek, gde je on to radio, šta je napravio kao trener. Jedino što je ovde uspeo da uradi za ovo vreme koliko je na "crveno-beloj" klupi jeste da se uklopi u školu Zvezde, koja je poznata od davnina. Proziva sudije i svakog koga stigne, nepotrebno diže tenziju. Tome su ga odmah naučili - oštar je u proceni Bjeković.

(Telegraf.rs / Izvor: "Večernje novosti")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gogi

    16. maj 2013 | 20:16

    A ko si ti?

  • ДАШOНИ

    16. maj 2013 | 20:50

    ТО ЈЕ ОНАЈ ОД КОГА ЋЕШ ИЗГУБИТИ, САМО СЕ МАЛО СТРПИ ДО СУБОТЕ

  • krole

    16. maj 2013 | 20:31

    Covek igrao polufinale LE! A sta su tvoji treneri igrali?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA