DŽAJIĆ: Zvezdi treba Bane Ivanović!

Predsednik "crveno-belih" je ocenio da je fudbal čudna igra i da bi voleo da neki igrač njegove ekipe zablista na derbiju kao srpski internacionalac u Čelsiju u finalu Lige Evrope

  • 1

Pred 144. "večiti derbi" protiv Partizana, predsednik FK Crvena zvezda Dragan Džajić konstatovao je da je njegova ekipa u povoljnoj situaciji jer je protivnik pod većim pritiskom zbog skoro izgubljene prednosti koja se donedavno člinila nedostižnom.

- Pred derbi, veći je pritisak na Partizanu jer on može mnogo više da izgubi. "Crno-beli" su faktički bili prvaci kada su imali 11 bodova prednosti i zbog toga bi poraz za njih bio jači udarac. Naravno, ni za nas ne bi bilo dobro jer smo pet godina bez titule, ali kada bismo sada uspeli da je osvojimo, bio bi to pravi mali podvig - smatra Džajić.

Predsednik kluba sa "Marakane", govoreći koliko je prednost varljiva, ukazao je na primer Benfike.

- Eto kako je Benfika prošla: imala je titulu, mogla da uzme i Ligu Evrope, pa je sve izgubila. Fudbal je čudna igra i voleo bih da jedan od naših u subotu bude kao Ivanović. Ako treba, možemo i da prekrstimo nekoga u Bane - našalio se Džajić, koji se podsetio igračkih dana i ocenio da je u to vreme na mečevima u Humskoj bilo više navijača Zvezde, a da ih očekuje i sada.

- Naših je uvek bilo više, to je tako. Jednostavno, dolaze u većem broju na utakmice. E sad, kako će se raspoređivati ulaznice, to je druga priča. Biće dovoljan i sever, a nekada je bio jug. Čuveni jug sa "zvezdašima", to je bio Zvezdin "kop" dok se gradio naš stadion, pa smo igrali tamo... Tako je bilo u moje vreme - rekao je prvi čovek Zvezde.

Paralelno sa rivalitetom Zvezde i Partizana razvijao se i lični, sa Nenadom Bjekovićem, prvo igračem, a kasnije trenerom pa sportskim direktorom "crno-belih".

- Bjeković i ja smo igrali zajedno u reprezentaciji, čak smo bili i cimeri. Posle je on mnogo više mene napadao nego ja njega i ja sam te napade, iako nekad nisu bili nimalo prijatni, doživljavao kao da on štiti interese Partizana. Kao što sam i ja Zvezde. Svi smo mi drugačiji. Posle kada smo se viđali, uvek smo se pozdravljali i dan-danas smo u korektnim odnosima. Kažem, nije mi uvek bilo prijatno, ali nije to jedini slučaj da mi nije bilo prijatno pa sam nastavljao da živim dalje - konstatovao je Džajić uz osmeh.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti, Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • makedonac

    17. maj 2013 | 09:30

    DŽAJO To možete vi tako da prodžete u buducnosti, imate identične dresove......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA