Ferguson priznao da je vršio pritisak na sudije!

Odlazeći trener Mančester junajteda je istakao da tu nije bilo ničega zlonamernog, nego da je samo u pitanju taktičko menadžersko nadmudrivanje

  • 0

Neposredno pred poslednji meč u kojem će voditi Mančester junajted, odlazeći menadžer tima sa ''Old traforda'' Aleks Ferguson priznao je da je tokom karijere pokušavao da utiče na sudijske odluke.

Ferguson je tokom svoje karijere postao ozloglašen kao čovek koji je vršio pritisak na delioce pravde, ali je Škot istakao da tu nije bilo ničega zlonamernog, nego je u pitanju bilo samo menadžersko nadmudrivanje.

- Četvrti sudija mi je u nedelju protiv Svonsija pokazao da će meč biti produžen osam minuta, a ja sam rekao: ''Razmisli ponovo''. Pritisak na sudije je bio sastavni deo igre - istakao je Ferguson.

Trofejni stručnjak je na pitanje kakvi su mu planovi posle odlaska u penziju, kroz smeh, dodao da planira da se posveti ispijanju vina i traženju novih izazova koji su ga svojevremeno i doveli u Junajted.

- Bio sam trener Aberdina osam i po godina i stigao sam do momenta kada mi je trebalo nešto novo. Moj tadašnji predsednik Dik Donald rekao mi je da je Junajted jedini klub koji će ''nahraniti'' moje prohteve - rekao je Škot, i dodao:

- Veza sa ''Old trafordom'' bio je njegov sin koji je igrao tamo. Šest meseci kasnije stigao sam u Junajted i sve ostalo je istorija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA