Pogledajte šta je ujedinilo Zvezdu i Partizan (FOTO)

Fudbaleri večitih rivala nosiće pre početka derbija u Humskoj stilizovane majice sa natpisom "Ne govoru mržnje na internetu" u cilju kampanje Ministarstva omladine i sporta

  • 0

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde biće ujedinjeni pre početka 144. "večitog derbija", tako što će nositi stilizovane majice sa natpisom „NE GOVORU MRŽNjE na Internetu“.

- U ovom veku mržnja na Internetu je koren mržnje, diskriminacije i nasilja u realnom životu i aktuelni je problem svih naroda Evrope. Iz tog razloga Savet Evrope definisao je ovu kampanju protiv mržnje u svim njenim oblicima kao svoj prioritet za naredni period i pozvao države članice da je sprovode na nacionalnom nivou - poručili su iz nacionalnog komiteta za sprovođenje kampanje protiv govora mržnje na Internetu.

- Najsnažniju poruku navijačima, ali i omladini širom Srbije, mogu poslati upravo sportisti , a ne treneri, uprave klubova ili menageri. Širenje govora mržnje mora se sprečiti - navodi se u saopštenju nacionalnog komiteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA