SA PINTU: Igrači su 1000% spremni za Partizan!

Trener "crveno-belih" zadovoljan onim što su fudbaleri prikazali tokom priprema za derbi i očekuje povoljan rezultat protiv Partizana

  • 1

Trener fudbalera Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu svestan je važnosti verovatno odlučujuće utakmice za titulu u Humskoj u subotu u 19.30, kada će snage odmeriti njegova ekipa i večiti rival Partizan.

Portugalac najavljuje tvrdu utakmicu u 144. derbiju, i da će njegova ekipa juriti sva tri boda, kojima bi pretekli Partizan na dva kola do kraja šampionata.

- Ova utakmica je posebna iz mnogo razloga, ne samo zato što je to "večiti derbi" niti zbog pozicije moje ekipe na tabeli, već zato što je Crvena zvezda sama stvorila ovu šansu. Imali smo osam vezanih pobeda i igrači su sve vreme verovali u svaku od njih i dali su svoj maksimum - rekao je Portugalac na konferenciji za medije.

- Idemo kod rivala, koji ima dobar i organizovan tim, bez mnogo slabih tačaka i sa dosta individualnih rešenja i kombinacija za prvu postavu - ocenio je Sa Pintu.

"OVO NIJE RAT U KOM SE GUBE GLAVE"

Nedavno je sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović istakao da bi Aleksandar Mitrović mogao da bude najopasniji po crveno-bele, a Sa Pintu nije hteo da nagoveštava od koga eventualno strahuje.

- Svi znaju da je Mitrović odličan igrač, ali ima još takvih u Partizanu. I mi imao sjajne igrače, ali mi je njavžnije da imamo sjajan tim.

Portugalac ne menja princip koji je postavio po dolasku na "Marakanu", iako je svestan dodatnog pritiska.

- Ništa nije drugačije. Želim da moji igrači uživaju u fudbalu, a to im uvek govorim. Ovaj meč nije rat u kojem se gube glave, zato neka uživaju jer se iz ovakvih utakmica ide u istoriju.

Utakmicu će suditi najbolji srpski arbitar Milorad Mažić, a Portugalac je upućen u njegove kvalitete.

- Nadam se da će sudija da obavi dobar posao. Znam samo da je jedan od najboljih. Želim da posle meča ne komentarišem suđenje nego samo da mu čestitam - rekao je Sa Pintu.

Šef struke Crvene zvezde ima sve igrače na raspolaganju, ali nije hteo da da ni najmanji nagoveštaj kako će izgledati sastav. O mogućim kalkulacijama na strani rivala ne razmišlja i očekuje intenzivnu, tvrdu utakmicu sa puno kontakta.

- Razmišljam samo osvojoj ekipi, ne o strategiji drugih. Ne zalazim u tuđe kuće gledam samo svoju. Mislim, ako budemo igrali intiligentno, strastveno i sa karakterom da možemo da pobedimo. Očekujem dosta borbe, iako znam da među igračima obe ekipe ima dosta prijatelja, ali to neće važiti na terenu. Ovde može da odluči jedna greška, jedan prekid i zato tražim maksimalnu koncentraciju 90 minuta - konstatovao je Sa Pintu.

Za razliku od prethodne nedelje kada je Portugalac istakao da nije video motivisanost igrača na treninzima pred meč sa OFK Beogradom, ove nedelje to nije bio slučaj.

- Ja svoje igrače ne kritikujem javno, nego ih samo upozoravam. Kritikovaću samo ako mi neko da povod, do tada ću ih uvek štititi. Imali su fantastičnu nedelju i spremni su hiljadu, a ne sto posto!

Portugalac je poručio da na visini zadatka svih 90 minuta treba da budu i navijači.

- Želim da im poručim da su nam neophodna njihova vera i samopouzdanje i da sve vreme budu fokusirani samo na nas - zaključio je trener Crvene zvezde.

Beogradske ali i novinare stranih medija, interesovalo je da li Portugalac ovaj večiti derbi posmatra kao jednu od najvećih utakmica u njegovoj trenerskoj karijeri.

- Jeste jedna od većih utakmica, u svojoj kratkoj karijeri kao trener sam vodio derbije protiv Benfike, koju do tada nije Sporting nije porazio četiri godine. Tu je i polufinale portugalskog kupa, Lige Evrope sa Mančester Sitijem... I na tim, kao na svim utakmicama, moj odnos je uvek 100 odsto.

- Mi smo u glavi šampioni, takav nam je mentalitet, pokazujemo to i na treninzima i na utakmicama. Nešto ne verujem da ste vi ovde verovali da oni mogu da dođu ovde gde su sada, samo su oni (igrači) verovali - zaključio je Sa Pintu, koji je istakao da pritisak zbog četiri uzastopno dorbija derbija ne menja već ustaljeni pritisak.

(B. Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirsad

    18. maj 2013 | 08:50

    Iskreno ja sam partizanovac zvezda ce igrati napadački partizan nece tako da bice od o do 1 pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA