144. VEČITI DERBI: Partizan - Crvena zvezda 1:0 (KRAJ)

Gol Miloša Jojića u samom finišu meča za pobedu Partizana! Krah Zvezde potvrdio je i Nikola Maksimović, koji je dobio crveni karton zbog guranja Mitrovića

  • 3

Okršaj za titulu šampiona Srbije! Tako je i bilo... Petostruki šampion je i pre 144. večitog derbija bio u boljoj poziciji, ali je sada u još boljoj. Filigranski tačan slobodnjak Miloša Jojića u 89. minutu, istina uz nenamernu asistenciju Bajkovića, rešio je pitanje pobednika meča, a verovatno i šampionata Srbije.

KAKO JE TO BILO U HUMSKOJ možete pročitati ovde...

Atmosfera u Humskoj je dostigla usijanje i priliči jednom od najvažnijih derbija u istoriji najveće srpske sportske svetkovine, ali je sat vremena pred početka utakmice bilo nekoliko incidenata: kamenovanje autobusa sa igračima Partizana i sukob kod severne tribine između gostujućih navijača i frakcije "zabranjenih". Sa severne tribine su nešto kasnije usledile teške uvrede na račun golmana domaćih Vladimira Stojkovića.

Stadion je ispunjen, dominiraju navijači domaćih, koji su jedna od najvećih prednosti crno-belih i po mišljenju trenera Vuka Rašovića. I "grobari" i "delije" imaju po kop na zapadnoj tribini, dok je frakcija navijača crno-belih "zabranjeni" smeštena na istok.

I Rikardo Sa Pintu i Rašović složni su da su ovakve utakmice istorijske jer rađaju junake i u tome da njihove ekipe mogu da se izbore sa ogromnim pritiskom.

Nagađalo se da li će napadač crveno-belih Nigerijac Abiola Dauda početi meč od prvog sudijskog zvižduka, ali se Sa Pintu opredelio za Darka Lazovića. Na drugoj strani je Rašović na klupi ostavio Marka Šćepovića i kao najisturenijeg postavio Aleksandra Mitrovića.

TOK MEČA

3. minut - Prodor Kasalice u šesnaesterac domaćih, ali je zabeležio faul pre Milijaševog šuta ka Stojkoviću.

8. minut - Garido ipak prolazi bez kartona iako je oštrije zaustavio Sašu Markovića.

9. minut - Nervozno igraju i jedni i drugi na početku, uglavnom se igra na sredini terena. Po dva izvedena kornera na obe strane, ali bez velikih opasnosti po golamne.

10. minut - Roviti Darko Lazović napušta teren zbog povrede, Dauda se zagreva i ulazi u igru u 14. minutu.

- Opšta tuča na južnoj tribini, navijači su krenuli jedni na druge bakljama! Policija je ušla na tribinu kako bi smirila situaciju!

17. minut - PREČKA ZA ZVEZDU! Kasalica je odlično šutirao sa 30 metara, ali je mnogo sreće imao golman Stojković.

22. minut - Mitrović je poveo kontru sa pola terena posle greške Garida, umakao odbrambenim igračima i odlučio se na sebičluk - umesto da doda samom Markoviću, Mitrović je šutirao pored gola Bajkovića.

29. minut - Kasalica u solo prodoru, loše odreagovao Pajović, ali šut Crnogorca ipak lak posao za Stojkovića.

36. minut - Iz daljine je pokušao Spajić, ali preko gola.

45. minut - Dobra šansa za crno-bele: Saša Marković pveo kontru, našao prezimenjaka Lazara a on Luku, koji je odlično centrirao ka Mitroviću koji je glavom pokušao, ali je na vreme odreagovao Bajković.

45+1 - Klupa Partizana je skočila kada je Kasalica povukao Miljkovića za dres i oborio ga, ali je Mažić svirao kraj poluvremena.

Poluvreme

48. minut - Kakona terenu nema mnogo uzbuđenje, kao po komandi, navijači i Partizana i Zvezde upališe veliki broj baklji koje su i ovaj put na volšeban način uneli na tribine. Posle 2-3 minuta prekida sudija Mažić nastavlja meč.

53. minut - Lazar Marković tražio kontakt na ivici golmanskog prostora Crvene zvezde, ali Mažić odmahuje rukum. U pravu je...

56. minut - Sjajna akcija Lazara Markovića po desnoj strani... Centaršut... Najviši u skoku Mitrović, koji glavom šalje "bombu", ali pored stative.

58. minut - Slobodan udarac za Partizan... Ništa. Prekombinovali su crno-beli, a pomoćni sudija diže zastavicu. Trojica crno-belih u ofsajdu, ali ne i Miljković kome je lopta bila upućena. Zbog prigovora žuti karton dobija Miljković.

61. minut - "Panterska" reakcija Bobana Bajkovića zbog koje se rezultat ne menja. Ponovo je Mitrović šutirao. Partizan "pritiska"...

69. minut - Posle pritiska crno-belih ponovo se sve uglavnom dešava između dva šesnaesterca. Rašović i Sa Pinu spremaju izmene. Jojić i Milunović ulaze. Izlaze Luka i Garido. Izmena koju je napravio Portugalac sugeriše da će poslednjih 20-tak minuta crveno-beli igrati mnogo ofanzivnije.

71. minut - Iznenadna prilika za Zvezdu. Milijaš je samo "piknuo" loptu, koja je prevarila poslednju liniju odbrane Partizana, ali je Dauda zakasnio da je prosledi u mrežu.

73. minut - Bajković ponovo brani i dobija duel "jedan na nula". Ovoga puta je Marković bio sam. Istina, malo iskosa, ali je Bajković dobro zatvorio ugao.

74. minut - Partizan je mnogo opasniji... Nema dileme. Saša Marković, posle idealne lopte dobijena od Lazara, istu šalje kao da je ragbista - visoko preko prečke. Samo ovde se pretvaranja ne računaju. Sa Pintu mora da menja i Mikića. Zbog povrede. Ulazi Maksimović.

84. minut - Šut Lazara Markovića sa 18. metara. Preko gola.

85. minut - Na travi, posle jednog bezazlemog duela, ostaše da leže Volkov i Maksimović. Mažić prekida meč, a aut je za Partizan. Volkov neće moći da nastavi meč. Menja ga Lazevski.

89. minut - Prekršaj Luke Milivojević za slobodan udarac Partizana. Udaljenost je oko 18 metara. Malo na desno... Jojić... GOOOOOOOOL!!!

94. minut - "Zašto ćutite" orilo se stadionom, ali je na trenutak zavladao muk... Naime, posle slobodnog udarca Kadua, Stojković je sačuvao "pauka" na svojoj stativi, ali i pobedu.

Stadion: Partizana

Gledalaca: 30.000

Strelac: Jojić 89.

Sudija: Milorad Mažić

Žuti kartoni: Miljković (P), Lazevski (na klupi), L. Marković (P) - Kadu (CZ), Milijaš (CZ), Kasalica (CZ), Milivojević

Crveni karton: Maksimović

PARTIZAN:

Stojković, Miljković, Volkov (Lazevski), Pajović, Ivanov, Smiljanić, Ilić, L. Marković (Brašanac), Luka (Jojić), S. Marković, Mitrović.

CRVENA ZVEZDA:

Bajković, Vešović, Mikić (Maksimović), Spajić, Petković, Garido (Milunović), Milijaš, Kadu, Milivojević, Kasalica, Lazović (Dauda).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    18. maj 2013 | 21:40

    Bice bolje sledece sezone

  • Br Br

    18. maj 2013 | 21:47

    Auuu brate Bajko nisi normalan. Zar je moguce da nema "golmana" zvezda. Ovaj cupavac vadi nemoguce a zato i prima nemoguce sto je na nuli, jednostavno je nula. Kakav li je rezerni golmana????!

  • Marina Marković

    18. maj 2013 | 21:39

    Pobedise na srecu i na agresivnost...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA