Glazgov Rendžersi idu pod stečaj!

Ukoliko sud u Edinburgu odlui da je slavni škottski klub dužan da plati porez od 77,5 miliona dolara, sledi rasprodaja imovine

  • 0

Aktuelni fudbalski prvak Škotske Glazgov Rendžers saopštio je danas da je klub, zbog problema sa plaćanjem poreza, pred stečajnim postupkom. Uprava Rendžersa je precizirala da je stečaj pokrenut na sudu u Edinburgu i da se sada čeka presuda.

Ukoliko sud odluči da je klub dužan da plati porez u iznosu od 77,5 miliona dolara, to će automatski značiti pokretanje stečajnog postupka, odnosno rasprodaju imovine. Rendžers je u januaru bio prinuđen da proda Nikicu Jelavića, kako bi klubu doneo gotov novac. Vlasnik Rendžersa Krejg Vajt je tada za zvanični sajt kluba rekao da je "ovo najverovatnije najteži period u istoriji kluba". Rendžers je zajedno sa večitim rivalom Seltikom najuspešniji klub u istoriji škotskog fudbala.

Ukoliko klub ode pod stečaj, preti mu oduzimanje deset bodova, što znači da će biti na drugom mestu, sa 14 bodova zaostatka za Seltikom.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA