ĐIRO: Biciklisti etapu završili u snegu, Nibali zadržao roze majicu

Pobednik 14. etape Italijan Mauro Santambrođo. Iza njega je kroz cilj prošao njegov zemljak Vićenco Nibali, koji je zadržao roze majicu i prvo mesto u generalnom plasmanu Đira

  • 0

Vozeći prosečnom brzinom malo većom od 38 kilometara na čas 14. etapa "Trke oko Italije" završena je u planinama, a biciklisti su imali jedinstveno iskustvo da etapu završe vozeći po snegu. Posle 168 kilometara i 4:42.55 sata u sicu prvi je u sprintu kroz cilj prošao domaći vozač Mauro Santambrođo. Koji centimetar "sporiji" bio je još jedan Italijan Vićenco Nibali, dok se kao treći na postolje popeo Kolumbijac Karlos A. Betankur Gomez.

Vozači su se osim sa kilometrima i usponom koji je u pojedinim momentima bio pod nagibom od 14 odsto borili i sa hladnoćom i snegom.

Lider u generalnom plasmanu je i dalje Nibali, a iza njega se nalazi Evans sa 1:26 minuta zaostatka. Treći u plasmanu je Uran sa 2:46 minuta iza lidera, dok je četvrti Santambrođo koji zaostaje za Nibalijem 2:47 minuta.

Sledeća, 15. etapa, vozi se u nedelju i duga je 149 km. U ponedeljak je slobodan dan.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA