Real i Panatinaikos se otimaju za sina Bobana Jankovića (VIDEO)

Španski i grčki košarkaški giganti zapeli da angažuju odličnog krilnog igrača Vladimira Jankovića, koji je imao sjajnu sezonu u Panioniosu

  • 0

Košarkaški klubovi Real Madrid i Panatinikos bore se za dovođenje Vladimira Jankovića (23, 198) , krilnog igrača Panioniosa i sina pokojnog legendarnog košarkaša Zvezde Bobana Jankovića.

Janković igra na poziciji krila, a imao je odličnu sezonu u Panioniosu, klubu u kojem je i njegov otac igrao, gde je prosečno beležio 12,7 poena 6,7 skokova i 1,9 asistencija po meču.

Prošle sezone pisalo se da bi trebalo da pređe u Olimpijakos i zameni Marka Kešelja, ali se taj transfer nije ostvario.

Međutim, sada su španski i grčki klub ozbiljno angažovani da ga dovedu u svoje redove. Prema nekim informacijama iz Grčke, Panatinikos za sada ima blagu prednost u odnosu na Madriđane u pregovorima sa Jankovićem, koji odlično govori grčki i igra za nacionalni tim "Helena".

Međutim, zanimljivo je da se Vladimirov otac Boban Janković teško povredio baš na meču Panioniosa i Panatinikosa 1993. godine kada je iz sve snage udario glavom u konstrukciju koša, zbog čega je ostao potpuno nepokretan.

Njegov sin Vladimir nastavio je porodičnu tradiciju u Panioniosu, u kojem je imao odličnu sezonu.

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA