SA PINTU: Garantujem titulu ako budemo imali uslove kao Partizan!

Trener Zvezde obećao šampionsku titulu, ali ako uslovi budu jednaki... "Niko me nije terao da uvedem Maksimovića na derbiju"

  • 5

Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu podsetio se još jednom derbija u kojem je Zvezda definitivno šesti put uzastopno ostala bez titule. Hrabro se suočio sa novinarima i čak najavio šampionsku titulu sledeće sezone.

Optimizam ne napušta Portugalca...

- Ako sledeće godine budemo imali iste uslove kao Partizan, garantujem da ćemo biti šampioni.

- Pod uslovima mislim na mnoge stvari. Ponosam sam na igrače i šta su sve uradili, jer ne rade u istim uslovima kao što su Partizanovi.

Posle prvog poraza na klupi "crveno-belih", a dan uoči meča sa Slobodom na "Marakani" (sreda), Portugalac se osvrnuo na poraz u Humskoj.

Pokušao je da pojasni neke stvari koje očigledno nisu štimale na travi Partizanovog stadiona. U stvari, više je pravdao poraz...

- Rizikovao sam sa taktikom. Nisam želeo remi - direktno je rekao Sa Pintu.

- Mi jesmo loše igrali, ali ni Partizan nije bio ništa bolji! Bili smo bolji u prvom poluvremenu, oni u drugom.

- Detalji su odlučili derbi! Primili smo gol u 90. minutu i to je taj detalj protiv nas. Zvezdu je iz koloseka izbacila povreda Lazovića, jer nemamo igrača koji može da ga zameni.

Slučaj "Maksimović" i njegovo igranje u derbiju nije proizvod pritisaka na Sa Pintua.

- Niko mi nije tražio da Maksimović igra. Mikić je bio povređen, a Maksa je bio jedna od opcija.

Sudija Mažić je baš kao i na konferenciji posle 144. "večitog derbija" ponovo apostrofiran kao bitan detalj poraza.

- Trebalo je da zaustavi igru pre faula iz kojeg je postignut gol. Jer tako nešto je uradio Zvezdi nekoliko trenutaka ranije.

Zvezda je defintivno ostala bez titule, ali to ne znači da je Sa Pintu nezadovoljan učinjenim u devet mečeva prolećnog dela sezone.

- Cilj mi je bio da budemo bolji nego što smo kad sam došao. Važne su mi pripreme za narednu sezonu. Uspeh je to što smo sa -11 došli na -5.

Sa Pintu je na kraju sezone najavio priču, pre svega o učinku Garida i njegovom utisku o fudbaleru Hondurasa, ali se, takođe, nije složio sa novinarima da ekipa nije fizički slabo pripremljena, što je moglo da se vidi u drugih 45 minuta derbija sa Partizanom.

Pretposlednji rival u prvenstvu, Sloboda, pozvala je na oprez trenera Zvezde.

- Doći će u Beograd da pobede, jer nemaju šta da izgube - rekao je Portugalac, i najavio da odmora za naijskusnije neće biti bez obzira što je trka sa Partizanom gotova.

- Uvek ću sastavljati najjači tim. Znaju nam se obaveze, Zvezda mora uvek da pobeđuje, bez obzira što je teško sada hladne glave izaći na teren - istakao je Sa Pintu.

(M.M./S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    21. maj 2013 | 14:33

    Nego u kakvim uslovima rade.Ne lupaj gluposti majke ti pa pobedila bi nas i deca iz osnovne skole koja treniraju sa krpenim loptama.

  • stojke

    21. maj 2013 | 15:21

    Novi trener stara prica... Ista kuhinja...

  • Olja Mrkić

    21. maj 2013 | 15:49

    hehehe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA