PRIZNANJE: Braća Grbić u Aleji slavnih!

Proslavljeni odbojkaški reprezentativci Vladimir i Nikola primljeni su u odbojkašku "Aleju slavnih"

  • 0

Proslavljeni srpski odbojkaški reprezentativci Vladimir i Nikola Grbić biće primljeni u "Aleju slavnih". Svečani prijem ovog velikog priznanja održaće se u petak 24. maja u Miliču, u Poljskoj.

Porodica Grbić je na evropskim i svetskim takmičenjima osvojila ukupno 32 medalje. Miloš Grbić, otac Vladimira i Nikole, osvojio je prvu medalju u istoriji srpske muške odbojke, bronzanu na EP 1975. u Beogradu, a potom su njegovim stopama krenuli naslednici.

Stariji brat Vladimir, koji je član “Odbojkaške kuće slavnih”, bio je najbolji igrač Evrope 2000. godine i najbolji igrač Olimpijskih igara u Sidneju iste godine. U dresu reprezentacije osvojio je ukupno 13 medalja: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro na Svetskom prvenstvu, zlato, srebro i dve bronze na Evropskim prvenstvima, srebro i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.

Mlađi Nikola, dugogodišnji kapiten reprezentacije i najbolji igrač Evrope 1997, osvojio je ukupno 18 medalja: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, srebro i bronzu na Svetskim prvenstvima, zlato, srebro i četiri bronze na Evropskim prvenstvima, tri srebra i dve bronze u Svetskoj ligi i bronzane medalje na Svetskom kupu, Svetskom kupu šampiona i Svetskom kupu izazivača.

Osim braće Grbić, u "Odbojkašku Aleju slavnih", biće primljen i Italijan Andrea Zorci i Brazilac, Žilberto Žilba.

Srbija će u okviru priprema za Svetsku ligu odigrati dve prijateljske utakmice protiv Poljske, prvu u petak u Miliču, a drugu u subotu u Tvardogori.

Podsetimo se jednog od njihovih najboljih poteza na Olimpijadi u Sidneju 2000.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA