I Džaja na promociji knjige o Moci Vukotiću! (FOTO)

Knjiga za sva vremena o legendi "crno-belih" po nazivu "Moca" predstavljena u Domu sindikata

  • 5

Fudbalski klub Partizan i autor Jovo Vuković predstavili su knjigu "Moca", biografiju o legendi "crno-belih" MomčiluVukotiću, u beogradskom Domu sindikata.

- Knjigom sam želeo da obeležim dva jubileja - Mocinih 50 godina u fudbalu i mojih šest decenija svesnog navijanja za Partizan. Vukotić je, uz Bobeka, Milutinovića, Šoškića i Kovačevića, junak mojih tinejdžerskih i dečačkih dana - rekao je Vuković.

Rekorder po broju odigranih utakmica u crno-belom dresu istakao je da će dva meča pamtiti do kraja života.

- Prvi je kada smo izgubili od Hajduka kod kuće sa 6:1 u sezoni 1975/1976. Emocije su bile pomešane, tuga zbog poraza, ali i neočekivana reakcija publike koja nas je ispratila ovacijama. Iste sezone smo izgubili i od Zvezde, ali na kraju došli do titule, prve u mojoj karijeri - rekao je Vukotić.

Druga utakmica koju je bivši as Partizana izdvojio je duel sa večitim rivalom.

- Meč sam gledao sa tribina. Pukla je zaštitna ograda na Partizanovom stadionu i gotovo 2.000 ljudi je večiti derbi gledalo pored terena, a sve je prošlo bez incidenata. Fudbal je bio drugačiji, bili smo rivali samo u tih 90 minuta na terenu - dodao je Vukotić.

Poznati pisac i scenarista Duško Kovačević je rekao da bi Partizan trebalo da se oduži Vukotiću koji za Partizan predstavlja ono što je Paolo Maldini u Milanu, Havijer Zaneti u Interu, a Rajan Gigs u Mančester junajtedu.

- Za sve što je uradio, Moca je zaslužio čistu desetku, koju je i nosio na dresu - rekao je Kovačević.

Miljenik navijača Partizana Momčilo Vukotić je izrazio zadovoljstvo što na promociji knjige vidi bivše legende Partizana: Bjekovića, Šoškića, Miloševića, ali i nekadašnje protivnike na terenu: Džajića, Karasija... Promociji su prisustovali i pojedini sadašnji prvotimci "crno-belih": Lazar Marković, Miloš Jojić, Darko Brašanac, kao i trener golmana Radiša Ilić.

Ipak, iznenađenje je bilo odsustvo Dragana Đurića, prvog čoveka "crno-belih".

Posle promocije, Vukotić je pozvao prisutne da pogledaju izložbu njegovih fotografija koje su bile izložene u galeriji Doma sindikata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    24. maj 2013 | 15:42

    Господа, они су после дербија ишли на пиће, а не да пљују једни друге преко новина..

  • grobar

    24. maj 2013 | 17:15

    Skroz smo bili mokri do gole koze a i dalje smo pevalji, nismo bili huligani nego gospoda navijaci. Urose potpuno si u pravu. Oni su bili GOSPODA. Pozdrav Moci i sve najbolje u zivotu.

  • Pedja

    24. maj 2013 | 16:32

    Naucite nesto od ovih "matoraca"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA