KOŠARKAŠICE SRBIJE: Bićemo najlepše na EP (VIDEO)

Milica Dabović: Borićemo se kao lavice i sigurno ćemo biti najagresivnija ekipa, verujem u ove devojke i mislim da možemo da napravimo iznenađenje, iako smo autsajderi. Dajana Butulija: Imamo odličnu atmosferu, družimo se i van terena, a kapiten Milica nam je čak napravila i plazma tortu

  • 0

Najbolje košarkašice Srbije pripremaju se za nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj (15.-30. jun) sa željom da na dostojan način reprezentuju Srbiju.

Krv, znoj, suze i modrice po telu, je ono što odslikava jačinu priprema. Ali, ono što krasi naše gracije je odlična atmosfera u timu, sjajno drugarstvo, koje se ogleda u tome da u svlačionici ponekad zaigraju Užičko i Vlaško kolo, pevaju pesme, a u petak je kapiten Milica Dabović napravila plazma tortu za celu ekipu.

Telegraf je posetio naše košarkašice na treningu posle povratka iz Slovenije i zabeležio zanimljiv razgovor sa Milicom Dabović, Dajanom Butulijom i Tamarom Radočaj, trojka Partizana i nacionalnog tima.

- Evo prvo da se pohvalim, vratila sam kosu u plavo, valjda će sad navijači opet da me vole  - kaže kapiten reprezentacije Milica Dabović i u dahu nastavlja.

MODRICE I OGREBOTINE IZ SLOVENIJE

- Očekuje nas Evropsko prvenstvo, daćemo sve od sebe da ne razočaramo javnost. Ne bih obećavala medalju, znam samo da ćemo se boriti kao lavice, jer mi nikada ne odustajemo. Ostavićemo srce na parketu - kaže Dabovićeva.

Na pitanje kako je bilo u Sloveniji, nadovezala se odlični bek Dajana Butulija.

- Bilo je super u Sloveniji, dobro smo se pripremile, odigrale dobre utakmice protiv Belgije i Slovačke i dobile batine, modrice i ogrebotine, ali sve je to u rok službe - otkrila je Butulija i pohvalila atmosferu u ekipi.

- Stvarno se lepo družimo, evo danas su me učili da igram Užičko i Vlaško kolo u svlačionici.  A Milica je, moram da je pohvalim, za celu ekipu napravila plazma tortu.  -rekla je kroz smeh Butulija.

KAPITENSKA TORTA

Naravno, kapiten je odmah odreagovao na ovu "provokaciju"

- To je jedna kapitenska torta za ceo tim. Bez preterivanja, ovo je jedan od najpozitivnijih timova u kojima sam igrala, srećna sam što sam deo njega. Ovo je skup jako dobrih ljudi - rekla je Milica Dabović.

-Plejmejker Tamara Radočaj je otkrila da je upravo cilj devojaka iz Partizana koje su ove godine imale skor 32 pobede bez poraza da prenesu tu pozitivnu atmosferu i na reprezentaciju.

- Mi se trudimo da prenesemo taj duh zajedništva koje smo imale u Partizanu jer je to jedan od načina da postignemo cilj na Evropskom šampionatu - kaže Radočaj.

 BIĆEMO NAJLEPŠE NA EP

Milica Dabović je zatim opisala kako će to igrati naša selekcija u Francuskoj.

- Ono što je sigurno to je da žemo biti najborbenija ekipa na šampionatu. Igraćemo maksimalno borbeno, agresivno i do kraja predaje.- kaže Milica i dodaje:

- Dobro je što imamo ulogu autsajdera na šampionatu, jer na ne shvataju ozbiljno a autsajderi znaju da iznenade na velikim takmičenjima. Verujem u ovaj tim, u selektora Marinu i mislim da možemo da napravmo čudo - poručuje Dabovićeva i uz osmeh otkriva.

- Zar vam ja nisam rekla da ćemo biti najlepša ekipa na Evropskom prvenstvu. Pa pogledajte ove devojke - kaže Dabovićeva a odmah se nadovezuje Butulija

- Bar da donesemo jednu titulu i to kao najlepše, kao što kaže Neca - otkriva Butulija.

- Mi ćemo sigurno biti najborbenije a sve ostalo što dođe uz to biće vrh - poručila je za kraj Milica Dabović

Srbija će Evropskom prvenstvu u Francuskoj, od 15. do 30. juna, igrati u C grupi sa selekcijom domaćina, Velikom Britanijom i Letonijom.

D. Stojmenović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA